PRVA REAKCIJA

‘Neka mu Bog pomogne da shvati što je učinio’

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Moju Ivanu ništa ne može vratiti - rekla je smirenim glasom Ljerka Mintas Hodak kada smo je, nakon izricanja presude, pitali za komentar odluke sudskog vijeća.

Ljerka Mintas Hodak ni u telefonskom razgovoru nije uspjela, ali nije ni pokušavala, sakriti svoje stanje, svoju bol. Ona je majka koja je, bez razloga i objašnjenja, ostala bez kćeri na najgrublji način.

KRIV JE: Mladen Šlogar Žila osuđen na 30 godina zatvora!

Pati, ali se ne obazire na svoju bol. Nosi je svakog dana, svakim trenutkom u kojem nastavlja svoj život, nemoćna da učini išta čime bi je poništila.

I ranije je rekla, a danas ponovila: “Ništa ne može vratiti moju Ivanu. Tako ni sudska presuda kojom je ubojica Mladen Šlogar osuđen na 30 godina. Godine i visina kazne su tu nebitne jer ni jednoj majci ne mogu biti naknada za izgubljeno dijete.”

Ljerka Mintas Hodak tek je rekla u nekoliko riječi: “Drago mi je da mu je sudac rekao da nam je nanio ogromnu bol. Neka mu Bog pomogne da shvati što je učinio.” Na tren je glasno razmišljala, a potom je, samu sebe podsjetivši na stvarnost, dodala: “Ali to ništa ne može promijeniti, moju Ivanu ništa ne može vratiti.”

Na izricanje presude došla je u društvu Ivanine najbolje prijateljice, glumice Jelene Perčin, te Ivanina dečka, odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića. Saslušala je presudu pokušavajući se suzdržati da ne brizne u plač.

Otac ubijene Ivane, poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak, nije došao na objavu presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 06:32