ROŠADE U POLICIJI

Šef policijskog USKOK-a ‘degradiran’ u Slavonski Brod

Željko Prša premješten je na mjesto načelnika PU brodsko-posavske
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Nakon smjena u ravnateljstvu policije ovih dana trebala bi uslijediti i velika rošada kadrova u najvećoj policijskoj upravi - Zagrebačkoj. Kako smo doznali nova kadrovska križaljka već se slaže, a u njoj bi se trebali zarotirati i imena nekih najbližih suradnika Tomislava Buterina, načelnika PU Zagrebačke.

U upravo objavljenoj kadrovskoj premetaljki zamjetno je da je osim degradacije čelnih ljudi PU osječko-baranjske najveći pad doživio Željko Prša, načelnik policijskog USKOK-a PU Zagrebačke. On je premješten na mjesto načelnika PU Brodsko-posavske.

Kad je postavljen za zapovjednika u PP Zaprešić njegovi su policajci otkrili ubojicu Ivane Hodak, skitnicu Mladena Šlogara , pa je Prša čak spominjan i kao kandidat za čelnog čovjeka PUZ-a i krim policije u MUP-u. Osim Prše, premješten je i Ivica Tolušić koji će sa pozicije šefa OKC-a u MUP-u preuzeti mjesto načelnik PU u Virovitici. Jedan od onih koji često po zadatku odlazi u policijske uprave je i Zlatko Sokolar, koji tek što je sredio stanje u dubrovačkoj policiji odlazi na čelno mjesto zadarske policije. Ostat će upamćeno da je praktički morao vaditi “kestenje iz vatre” zbog slučaja Britt Lapthorne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:53