POLICAJAC U PROBLEMU

Prometni policajci u subotu navečer zaustavili kolegu, napuhao je čak 2,21 promila!

Utvrđuje se ima li i elemenata disciplinske odgovornosti za povredu službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji

Ilustrativna fotografija, alkotest

 Pu šibensko-kninska/

Da tijekom kontrole prometa, dok se ‘hvataju‘ pijani vozači na prometnicama, nema povlaštenih pokazuje i slučaj od proteklog vikenda u Zagrebu kada su policajci uhvatili pijanog kolegu za volanom.

Bilo je to u subotu oko 23 sata kada je policija postupala po dojavi na križanju Ulice kneza Branimira i Heinzelove ulice. Službenici I. postaje prometne policije su zaustavili osobno vozilo te odradili potrebne, klasične provjere.

Utvrdili su da pred sobom imaju kolegu, policjiskog službenika PU zagrebačke koji je van službe upravljao vozilom. Pao je alkotest napuhavši 2,21 promila pa je prenoćio u Jedinici za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja gdje je dočekao jutro i suočio se sa problemom.

-Nakon otriježnjenja vozač je jučer, tijekom dana doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom. Policijski službenici ove Policijske uprave nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem te je u tijeku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povredu službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji - kažu iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:03