NESREĆA KOD ČABRA

Pijani se Slovenac kamionom zabio u ogradu i nastavio voziti: ‘Napuhao‘ je tri promila

Vozaču (32) prijeti novčana kazne od 2000 eura i devetomjesečna zabrana korištenja vozačke dozvole u Hrvatskoj

Ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/Cropix

Unatoč velikoj količini alkoholnih promila u krvi, 32-godišnji državljanin Slovenije sjeo je u utorak predvečer za volan teretnog vozila na području Čabra. Ne mareći za to ugrožava li i ostale sudionike u prometu, udario je oko 18.30 sati na županijskoj cesti 5031 u metalnu zaštitnu ogradu. Nesreću je skrivio, kako je otkrila policija, jer se nije kretao sredinom obilježene prometne trake pa je vozilom prešao izvan kolnika.

Zanimljivo je da nakon što je skrivio prometnu nesreću nije pokušao stati nego je nastavio vožnju pa ga je policijska ophodnja zaustavila u pravcu Čabra.

Nije dugo trebalo da padne na alkotestu. Slovencu je izmjeren 3,01 promil alkohola u krvi, a kod sebe tijekom ove nepromišljene vožnje nije imao vozačku dozvolu.

Na kraju se prisilno odmorio u postaji dok iz njega nisu isparile alkoholne pare nakon čega je zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Točnije, zaradio je optužni prijedlog policije koja je sudu predložila da se nesavjesnog slovenskog vozača novčano kazni s 2000 eura, ali i da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane korištenja vozačke dozvole u trajanju od devet mjeseci na području Republike Hrvatske.

Inače, to nije bio jedini pijani Slovenac na hrvatskim cestama. Nešto ranije u utorak, oko 11.20 sati, u Ulici 43. istarske divizije u Puli, policija je zaustavila i prekontrolirala vozilo pulskih oznaka koje je vozio 38-godišnjak.

- Utvrdili su kako vozač upravlja neregistriranim automobilom odnosno automobilom kojemu je istekla prometna dozvola prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Također su utvrdili i kako upravlja pod utjecajem alkohola od 0.73 promila i da mu je istekla važnost osobne iskaznice Slovenije. Muškarac je zadržan u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o državljanima članica EGP-a prekršajno je sankcioniran s 1950 eura - kažu, pak, iz istarske policije navodeći i da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima narednih mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:03