PAPRENO KAŽNJEN

Pijani Zagrepčanin (20) napravio rusvaj na cesti, no ovoliku kaznu nije očekivao: Nakon što se otrijeznio dočekao ga hladan tuš

Vozaču (20) je izmjereno 1,80 promila, a na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je sa 4220 eura novčane kazne

ilustracija

 Davor Pongracic/cropix/Cropix

Novčanu kaznu od koje ga je sigurno zaboljela glava zaradio je jučer 20-godišnji Zagrepčanin kojem su policajci u gluho doba noći, nakon nesreće koju je skrivio, izmjerili 1,80 promila. Pritom su utvrdili i da nesavjesni mladi vozač ima poništenu vozačku dozvolu koja mu je oduzeta ranije zbog prikupljenih negativni bodova, ali i da je vozio tijekom izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Riječ je o događaju od 8. kolovoza 10 minuta poslije ponoći kada se vozilom kretao Ulicom Kralja Zvonimira. Dolaskom do raskrižja sa Ulicom Pavla Šubića nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kao ni atmosferskim uvjetima tako da auto može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

- Uslijed toga izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika u desno na nogostup sa jugoistočne strane raskrižja gdje je prednjim dijelom vozila naletio na metalni stup semaforskog uređaja na kojemu se nalazio prometni znak koji je od naleta odbačen u smjeru istoka na stražnji dio osobnog automobila slatinskih registarskih oznaka koji je bio u trenutku nesreće propisno parkiran na obilježenom parkirnom mjestu uz južni rub južnog kolnika Zvonimirove - kažu iz PU zagrebačke koja je vozača odmah uhitila.

Pao je alkotest te je prenoćio u postaji, a nakon što se otrijeznio prepraćen je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje ga je dočekao "hladan tuš" - 4220 eura novčane kazne!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 10:49