OPASNOST NA CESTI

Pijan, s nevažećom vozačkom i u neregistriranom autu kod Vrbovskog sletio u šiblje: Evo kakvu kaznu je zaradio

Vozaču (48) izmjereno 4.07 g/kg alkohola; osuđen uvjetno na 40 dana zatvora, kažnjen sa 880 eura i ne smije 3 mjeseca voziti

ilustracija

 Mario Pusic/Cropix/Cropix

Čak 4,07 promila alkohola u krvi imao je 48-godišnji muškarac koji je u večernjim satima na području Vrbovskog u smjeru Močila skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom!

Bilo je to još u ponedjeljak oko 21.30 sati kada se muškarac nonšalantno, nakrcan promilima, vozio po Gorskom Kotaru. Vozio se lokalnom cestom te je u jednom trenutku u blagom zavoju sletio s ceste i vozilom se zabio u razno šiblje i stao.

Ubrzo mu je u pomoć pristigla policija koja je odmah uočila alkoholne pare u zraku. Osim što su otkrili alkotestom da je pod vidnim utjecajem alkohola, policajci iz Vrbovskog su utvrdili i da je nesavjesni vozač vozio bez važeće vozačke dozvole. Ista mu je, naime, istekla još 2018.

Ali to nije sve jer je automobil karlovačkih oznaka, kojim je upravljao, bio neregistriran i neosiguran.

- Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola - kažu iz PU primorsko-goranske o gostu koji je prenoćio u postaji.

Ujedno su dodali i da je po dovršetku istraživanja, 48-godišnjak jučer odveden uz optužni prijedlog na nadležni sud na kojem je odmah i pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od 40 dana zatvora, a također mu je izrečena i novčana kazna od 880 eura i zabrana upravljanja vozilom B kategorije naredna tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 14:17