SPRIJEČENA KATASTROFA

Pijani vozač iz BiH iz auta bacao upaljene opuške po jugu Hrvatske, ubrzo ga je stigla ruka pravde

Na krajnjem jugu RH od početka godine kažnjeno je već sedam osoba, a kršitelj uhvaćen ovog vikenda mora platiti 1450 eura kazne

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix/Cropix

Na hrvatskim cestama divljanju i nekulturi kao da nema kraja, a zahvaljujući pravodobnim dojavama građana dežurne službe često spriječe katastrofu.

Tijekom vikenda policija je zaprimila dojavu da jedan vozač iz automobila registarskih oznaka BiH tijekom vožnje baca upaljene opuške kroz prozor. Bilo je to dovoljno da se policijski službenici iz Gruda nešto iza ponoći u subotu zapute na državnu cestu DC-8 u Grudama u Općini Konavle i zaustave automobil.

Legitimirali su vozača i utvrdili da vozilom upravlja 45-godišnji državljanin BiH s privremenim boravkom u Lijepoj Našoj.

- Prilikom zaustavljanja navedenog vozila, 45-godišnji vozač je naočigled policijskih službenika iz vozila, kroz otvoreni prozor, u nisko raslinje pored ceste, bacio upaljeni opušak cigarete. Osim toga, vozač je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg. Zbog počinjenih prometnih prekršaja 45-godišnjak je doveden u prostorije policije gdje je zadržan do jutarnjih sati nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je novčano kažnjen s 1450 eura - kažu iz dubrovačke policije.

Pritom kažu da je to ove godine osmi slučaj bacanja opušaka kroz prozor vozila te da je do sada postaja prometne policije zbog kršenja članka 35. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirala ukupno sedam.

- Zahvaljujemo savjesnom građaninu na dostavljenoj informaciji i apeliramo na vozače i putnike da nikada ne bacaju opuške kroz prozore vozila budući da time u značajnoj mjeri povećavaju mogućnost nastanka požara, a time i ugrožavanja ljudskih života i nastanka velike ekonomske štete - zaključuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:44