FILMSKE SCENE BIJEGA

18-godišnjak bez vozačke na stražnjem kotaču neregistriranog motocikla bježao policiji pa pao

Zadobio je lakše ozlijede ali i niz prijava zbog kršenja prometnih propisa, policija mu je privremeno oduzela motocikl

Ilustracija

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Kad je vozač motocikla u večernjim satima sinoć u Žarovnici na varaždinskom području uočio policajce kako kontroliraju promet, odlučio im je priuštiti filmske scene bijega jer bio je itekako svjestan da krši zakon.

Bilo je to oko 21.10 sati kada su policajci iz PP Ivanec uočili motocikl koji dolazi iz smjera Višnjice i kreće se prema Lepoglavi. Kako pritom nije imao upaljena svjetla pokušali su ga uporabom svjetleće palice ‘STOP‘ zaustaviti.

- Vozač motocikla je prvo usporavao vožnju da bi potom naglo pojačao brzinu motocikla, podigao prednji kotač iznad asfaltne površine i nastavio vožnju na stražnjem kotaču. Potom je izgubio nadzor nad vozilom, pao sa motocikla i otkotrljao se uz lijevu šljunčanu bankinu kojom prilikom mu je sa glave ispala kaciga koja nije bila uredno i propisno pričvršćena. Prilikom pada je zadobio ozlijede - kažu iz PU varaždinske dodajući da ni tada posrnuli vozač motocikla nije odustao.

I dalje je pokazivao namjeru da nastavi vožnju jer se oglušivao na upozorenja policajaca da ne ide nikuda, nad njim su potom uporabljena sredstva prisile.

Priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do dovođenja na nadležni sud.

- Liječničku pomoć mu je pružila ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te je konstatirano da je prilikom pada sa motocikla zadobio lake tjelesne ozlijede. Utvrđeno je da se radi o mladiću starosti 18 godina koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom bez položene vozačke kategorije za to vozilo - zaključuju iz policije navodeći da su od mlađeg punoljetnika privremeno oduzeli vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 14:18