OPREZ U PROMETU

U manje od mjesec dana u samo jednoj županiji zabilježena 44 naleta na divljač

Problem u ovo doba godine je što mnoge od tih životinja imaju mlade, pa ne nastrada samo ona koju je udario auto

Ilustracija

 David Sutherland/alamy/alamy/profimedia

Vukovarsko – srijemska policija upozorila je u srijedu da su posljednjih dana učestali naleti vozila na divljač širom te županije. Prema policijskim podacima samo je u proteklih 20 dana zabilježeno 44 naleta na divljač prilikom kojih nije bilo ozlijeđenih osoba.

- Najviše naleta vozila bilo je na srneću divljač i to 39 slučaja, odnosno 88,6 posto svih naleta. Zatim u po jednom slučaju slijede naleti na zeca, psa, divlje svinje, ptice i košutu. U istom periodu 2023. godine zabilježeno je osam naleta na divljač - navode iz policije.

Naleti na divljač se najčešće događaju u jutarnjim satima od 5 do 10 sati te navečer od 17 do 23 sata.

Poznato je kako divlje životinje često stradavaju u prometu. Za one krupnije se zna da je došlo do sudara s automobilom zbog njihove veličine, a mnoge od tih životinja ostanu ili na mjestu mrtve ili preminu nedugo nakon što je na njih naletjelo vozilo.

No, za manje životinje su uglavnom ni ne zna da su stradale, a na prometnicama diljem zemlje vide se ostaci ježeva, lisica, zečeva... Problem u ovo doba godine je što mnoge od tih životinja imaju mlade, pa ne nastrada samo ona koju je udario auto, nego i njena mladunčad, koja umire od gladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 20:51