ŠTO SE DOGAĐA?

Susjedi u panici zovu službe zbog cviljenja pasa na pruzi kod Zapadnog kolodvora, a evo što kažu inspektori

Na terenu su bili, osim njih, i komunalni redari i to više puta
 Josip Bandic/Cropix

- Vlasnik je u mali prostor stavio četiri, pet pasa. Ograđeni su žicom i nalaze se tik uz željezničku prugu. Jadna kljusad laje po cijele dane i noći na svakoga tko god da prođe - stigao nam je mail od čitatelja, koji se žalio na pse u zagrebačkoj Magazinskoj ulici, uznemiren zbog njihove dobrobiti. Tvrdio je kako životinje vidljivo pate, da su zanemarene i da žive u velikom boksu koji je smješten odmah uz prugu. Njihov lavež i život u ograđenom prostoru nagnali su ga da posumnja kako su psi zlostavljani.

Na terenu smo zaista zatekli pse u velikom boksu. No, već je na prvi pogled bilo jasno da o životinjama netko brine, jer je bilo vode, a one nisu izgledale neuhranjeno.

image
Josip Bandic/Cropix

No, što se zapravo događa? Kako neslužbeno doznajemo, komunalni su redari više puta obaviješteni i izašli su na teren. Susjedi su se više puta žalili i prijavljivali raznim institucijama situaciju. No, komunalni redari su svaki put utvrdili su da je sve u redu, da životinje ni na kakav način ne pate i da nije prekršena niti jedna odredba zakona koja je vezana za njihovu dobrobit. Zbog toga po pitanju tog slučaja ništa nije poduzeto.

Na terenu su bili i veterinarski inspektori. Kako su nam rekli, po službenoj su dužnosti obavili nadzor.

- Utvrđeno je da su psi uredno registrirani, cijepljeni, da nema znakova zlostavljanja ili zanemarivanja pasa te nisu utvrđene povrede propisa - rekli su nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 10:03