PRIČA IZ ĐAKOVŠTINE

Mačić pronađen stisnut uz mrtvog brata ili sestru, vozač kamiona ga spasio, a onda ga je udomio njegov kolega

Maleno žuto stvorenje je u radioni čekalo do završetka njegove smjene, a onda je novi vlasnik došao po njega
 Azil Osijek

Bila je rana zora, četvrtak, a jedan zaposlenik osječke tvrtke Unikom je radio. Kod kružnog toka u Đakovštini je vidio prizor koji ga je duboko potresao. Toliko ga je uznemirio da je kamion zaustavio malo dalje, a onda pješice vratio nazad. Jedno maleno mače bilo je mrtvo, netko ga je zgazio, a drugo je bilo skutreno pokraj njega. Od straha se nije micalo - ovo mrtvo bilo mu je jedino poznato, brat ili sestra, zadnje od obitelji što je imalo. Gladno, žedno, smrznuto, najjadnije stvorenje na svijetu, stisnulo se uz mrtvog brata ili sestru, ne znajući što bi.

Na svu sreću, nije došla smrt, nego čovjek koji je provjerio što se dogodilo. Shvatio je da jednom od njih nema spasa, pa je maleno žuto uzeo sa sobom i smjestio u kamion. Nije imao ni najblažu ideju gdje će s mačetom, ali nije mogao samo proći pokraj njega, znajući da mu prijeti ista sudbina kao i ono drugom.

Snimio je mače koje se vozi s njim i onda sliku poslao svima - kolegama, prijateljma, udrugama, azilu.. Sve je molio isto - da smjeste maleno stvorenje. I dok se tražilo rješenje, stigao je odgovor od jednog od njih, od kolege koji s njim radi u Unikomu. Taj je odlučio udomiti ga. Vidio je, kaže, sliku i oduševio se.

Maleno žuto stvorenje je u radioni čekalo do završetka njegove smjene, a onda je novi vlasnik došao po njega. Fotografija koja je oduševila mnoge nastala je pri njihovom prvom susretu, a onda su otišli svom domu. Tamo gdje će maleni žuti biti sretan.

image
Azil Osijek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:03