UBILA JE MAČKU, A ONDA...

Nakon što je Trump objavio da imigranti s Haitija jedu kućne ljubimce, policija je uhvatila ženu u gnjusnom činu...

Joe Biden je komentirao bizarnu desničarsku zavjeru o tome da Haićani navodno otimaju i jedu kućne ljubimce, rekavši da tim izmišljotinama "nije mjesto u Americi"

Policijska snimka

 /Ohio Bodycam

Policija je objavila snimku Amerikanke koja je uhićena jer je pojela mačku (napominjemo kako je snimka uznemirujuća). Dogodilo se to nešto manje od 300 kilometara daleko od Springfielda, grada kojeg je Donald Trump spomenuo kao je utvrdio da tamo imigranti s Haitija jedu kućne ljubimce, piše Telegraph.

Uhićenje se dogodilo u Kantonu 16. kolovoza i to nakon što je policija primila nekoliko poziva šokiranih prolaznika. Prema njihovom izvješću Allexis Ferrell (27) je nogom udarila mačku po glavi, čime ju je ubila, i zatim je počela jesti. Policija je rekla kako su njihovi službenici zatekli ženu koja je imala mačje krzno na ustima i njenu krv na nogama. Optužena je za okrutnost prema životinjama i nedolično ponašanje, a pred sudom bi se još jednom trebala pojaviti sredinom listopada. Ferrell je rođena i odrasla U Ohiju.

Taj je slučaj ovih dana ponovno privukao pozornost i to nakon izjava Donalda Trumpa kako da imigranti u gradu Springfieldu kradu ljudima pse i mačke i jedu ih. Premda su dužnosnici tog grada rekli kako nema dokaza da haićanski imigranti rade takvo što, Trump je tu izmišljotinu spominjao i u debati s Kamalom Harris.

Predsjednik SAD-a Joe Biden u petak je komentirao bizarnu desničarsku zavjeru o tome da Haićani navodno otimaju i jedu kućne ljubimce, rekavši da tim izmišljotinama "nije mjesto u Americi".

Na događaju Black Excellence u Bijeloj kući, predsjednik je istaknuo da je njegova tajnica za tisak, Karine Jean-Pierre, Amerikanka s Haitija.

- Želim uzeti trenutak da kažem nešto - toliko je mnogo Amerikanaca poput Karine, koja sama kaže kako je ponosna Haićanska Amerikanka. Njena zajednice je trenutno napadnuta u našoj zemlji. To je jednostavno pogrešno. Tome nema mjesta u Americi. Ovo mora prestati. Ono što on radi mora prestati - oštro je poručio Biden, piše The Daily Beast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 13:29