OTVORENA VRATA

Iz oporavilišta za bjeloglave supove na Cresu pozvali na proslavu dana strvinara

Ulaz na izložbe će biti besplatan za sve, a u planu su i zabavne edukativne aktivnosti za djecu, ali i odrasle
 Beli Visitor Centre and Rescue Centre for Griffon Vultures

Iz Oporavilište za bjeloglave supove Beli na Cresu pozvali su sve one koji vole ptice da im se u subotu 7. rujna pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana strvinara (International Vulture Awareness Day – IVAD).

- Svratite u naš Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu. Doznajte sve što Vas zanima o ovim nevjerojatnim pticama i o važnosti njihove uloge u ekosustavu - poručili su.

Proslava u ovom slučaju znači dan otvorenih vrata, koji će trajati od 10 do 18 sati. Ulaz na izložbe će biti besplatan za sve, a u planu su i zabavne edukativne aktivnosti za djecu, ali i odrasle.

Međunarodni dan strvinara obilježava se svake godine u rujnu i to prve subote u mjesecu. Cilj je podići svijest o tome koliko su strvinari važni i zbog čega ih je potrebno štititi. Premda su godinama ove prekrasne, korisne ptice smatrane ružnima i nazivalo ih se lešinarima, one imaju vrlo važnu ulogu u ekološkom sustavu. Oni su, naime, čistači koji sprječavaju da se razne bolesti šire. No, mnoge od populacija strvinara su ugrožene i, bez napora koji se poduzimaju da im se pomogne, izumrijet će.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 23:53