ISJEČCI IZ SLIKOVNICA

Pas, mačka i brod za avanture... Pogledajte ilustracije Maje Biondić u zagrebačkoj knjižnici

Izložba se može razgledati do 27. rujna u Vodovodnoj ulici broj 13
 Knjižnica Vladimira Nazora

Ima neka neraskidiva veza između mačaka i knjižnica - kako kod nas, tako i diljem svijeta. Dok mačke imaju tendenciju useliti, psi su više u prolazu: dođu sa svojim vlasnikom i odu. No, i oni su često tu negdje, u blizini.

Ne čudi stoga što su upravo ljubimci čest motiv raznih izložbi u knjižnicama. Nekad su to, kao u zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, slike ljubimaca koji dolaze u knjižnicu, a koje je zabilježila knjižničarka Sanja Račić Koblar. Drugi je put to izložba slika mačke Wande Galaxy, koje je snimila njena vlasnica i koja se svojevremeno mogla vidjeti u knjižnici u Dugavama.

image
Knjižnica Vladimira Nazora

Nekad je to pak izložba ilustracija, kao ona koja traje do 27. rujna u Knjižnici Vladimira Nazora u Vodovodnoj ulici broj 13 u Zagrebu. Na njoj su povezani pas, mačka i brod za avanture. Kako? Odgovor se može pronaći, kažu iz knjižnice, u njihovim izlozima.

- ilustratorica Maja Biondić donosi ilustracije kao isječke iz slikovnica: Pas iz kartonske kutije, Pavo - vanzemaljski mačak i Majine autorske slikovnice Brod za avanture. Maja se aktivno bavi ilustracijom i grafičkim dizajnom, uglavnom crta i zapisuje riječi po razno raznim papirima, računima i tramvajskim kartama. U životu su joj jako važni odnosi, priroda i kujica Mara. Neumorno traga za novim pričama i avanturama - pojasnili su iz knjižnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:49