VIDEO

Prekrasni prizori s Jaruna: ‘Viđao sam lisice, zečeve, jazavce, ali ovo je prvi put da sam ugledao srnu!

Mislav Vičić nije krio oduševljenje susretom sa životinjom za koju se nada da nije ugrožena na mjestu gdje boravi

Ilustracija

 Steve Smith/tetra Images/profimedia

Jedan od ljepših prozora je onaj kada susretnemo divlju životinju, a to je posebno lijepo kada se dogodi u gradu. Jasno, pritom je za osjećaj divljenja prilično važno o kojoj je životinji riječ - susret s medvjedom, primjerice, u mnogima ne bi izazvao oduševljenje, nego strah. No, kad čovjek vidi lisicu, a potom i srnu, to je uvijek samo i isključivo prekrasno.

- Obično trčim vikendom rano ujutro u smjeru Jankomira, tako da ljudi u većini slučajeva nema. Najčešće srećem lisice i to već kod male šumice na Jarunu kod bazena skroz do Jankomirskog mosta. One se baš ne uzrujavaju previše, ali uvijek me drže na oku. Poslije Jaruna zna biti i zečeva, a jednom sam čak sreo i jazavca, ali srnu nikada nisam vidio - priča nam Mislav Vičić, koji se iznenadio kad je prošlog vikenda, negdje iza šest sati snimio upravo stvorenje koje nije očekivao na tom mjestu. Bila je to srna.

- Stajala je na vrhu nasipa s desne strane u travi i gledala u mene dok sam išao prema njoj, lagano prešla preko nasipa i spustila se prema Jarunu. Prešla je cestu i otišla u šumicu kod softball terena prema otoku. Razmišljao sam možda nazvati neku službu, ali iskreno ne znam koju i je li uopće potrebno prijaviti tako nešto... Autima je sada tamo zabranjen promet, ali biciklisti znaju dosta brzo voziti. Mislim da bi najveći problem mogli biti psi, jer su obično bez lajni - kaže Mislav, koji je s nama podijelio svoje snimke susreta s ovim prekrasnim stvorenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 07:29