BRZA REAKCIJA

Zajednička akcija mještana: Vidjeli su da roda pluta u Kupi i odmah joj priskočili u pomoć

Čuvar prirode stigao je vrlo brzo i on je pticu odmah odveo kod veterinara
 Javna ustanova Natura viva

Iz Javne ustanove Natura Viva objavili su kako je u srijedu jedna roda spašena iz Kupe. Dogodilo se to uz pomoć mještana Zorkovca na Kupi i zaljubljenika u prirodu, tako da se može reći kako se radilo o pravoj zajedničkoj akciji koja je imala jedan cilj: spasiti maleni život.

Naime, mještani su vidjeli rodu u rijeci i odmah su skočili za njom. Pticu su izvukli na suho, a onda su se javili Javnoj ustanovi da im pomogne. Njihov čuvar prirode vrlo je brzo stigao te je pticu odnio veterinaru.

image
Javna ustanova Natura viva

- Zahvaljujemo ljubaznom osoblju i voditeljima ambulante što nam izlaze u susret i pomažu u očuvanju zaštićenih vrsta. Zahvaljujemo se i mladoj ekipa iz Zorkovca na Kupi koji su izvukli rodu iz rijeke i brinuli o njoj do dolaska čuvara prirode i tako spasili strogo zaštićenu vrstu - poručili su iz Javne ustanove i dodali kako se ovo spašavanje ptice dogodilo baš uoči Svjetskog dana roda. On se obilježava 24. kolovoza i na našim prostorima je on znak da se ove fascinantne životinje pripremaju na svoje dugo putovanje prema toplijim krajevima.

image

VauMijau Banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 09:00