MISTERIJ U AUSTRALIJI

Eksperti nisu u stanju objasniti što je doplutalo na obale ovog gradića, sjatile se i novinske agencije: ‘Veliko je i jezivo...‘

Nekoliko je teorija o kome se radilo, no zbog stanja u kojem je tijelo nemoguće je samo vanjskim pregledom utvrditi tko je to bio

Geelong, Australija

 /Profimedia

More je izbacilo ostatke neke životinje na plažu, a stručnjaci uopće nisu sigurni o kome se radi. Nekoliko je mogućnosti, no tijelo stvora je u takvom stanju da je teško sa sigurnošću reći.

Životinju je na plaži St Helen u australskom Geelongu pronašao muškarac koji je šetao svoje pse. Oni su reagirali na nešto u pijesku, pa je i on došao blizu kako bi pogledao o čemu se radi. Ubrzo je shvatio kako gleda u ostatke neobičnog stvorenja. Snimio ga je, a onda poslao medijima.

S obzirom na nevrijeme koje je zadnjih tjedana zabilježeno u to području, nije ni čudo da je voda izbacila ostatke nekog stvorenja koje možda inače živi u većim dubinama, pa bez jakog vjetra i snažnih valova, nikada ne bi ni došlo ljudima pred oči.

- Riba je izgledala zaista jezivo. Ljeti smo stalno na plaži, vidjeli smo raznih stvorenja, ali sam se šokirao videći što je na plaži. To stvorenje je zaista veliko - rekao je muškarac, piše Mirror.

Mnogi su imali ideju koje bi stvorenje to moglo biti: neki su smatrali da se radi o napuhači, iako je zaista jako velika. a drugi da se radi o bucnju. Ni stručnjaci baš nisu sigurni. Lawrence Chlebeck, morski biolog iz Humane Society International, rekao je da velike bodlje upućuju na to da se radi o ribi iz skupine koštunjača.

No, Sheridan Rabbitt iz Centra za znanost o moru na Sveučilištu Queensland smatra kako je ipak napuhača. Drugi tvrde da je to tuna, treći su uvjereni da je to pak neko posve treće stvorenje. Zbog stanja u kojem se tijelo nalazilo, stručnjaci nisu mogli biti sigurni, pa identitet nesretnog bivšeg stanara mora ostaje - tajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 03:21