VIRALNI HIT

Mnogi su im se smijali i nazivali ih kukavicama, no reakcija ovih mladića je zapravo - ispravna!

Čak i ako nam ne predstavljaju opasnost, divlje životinje i dalje nisu posve sigurne za nas

Ilustracija

 Angga Budhiyanto/zuma Press/profimedia

Stručnjaci neprestano upozoravaju kako s divljim životinjama trebamo uvijek biti na oprezu i pristupati im s poštovanjem. No, čini se kako mnogi to zaborave, posebno kada vide da je stvorenje koje se pojavilo maleno i simpatično.

Snimka za koju nije točno poznato gdje je i kada nastala, ponovno kruži društvenim mrežama. Na njoj se vidi splav i nekoliko momaka na njemu, koji uživaju u kupanju. Kada se k njima popne vidra, oni se uznemire i pobjegnu od nje. Mnogi su snimku vidjeli i dobro se nasmijali, ističući kako su mladići kukavice i dodajući kako nema nikakve potrebe micati se od tako malenog bića.

No, vidre imaju zube kojima mogu ozlijediti sve one koje smatraju prijetnjom. Zbog čega se popela na splav, ne zna se, no moguće je kako su u blizini njeni mladi ili se jednostavno osjetila ugroženom. O čemu god da se radilo, mladići su postupili ispravno kada su skočili u vodu i maknuli se od nje.

Čak i ako nam divlja životinja ne predstavlja nikakvu opasnost, ne treba zanemariti da postoje bolesti kojima nas može zaraziti ako je diramo. Osim toga, nije dobro da se naviknu na interakciju s ljudima, jer postoje oni koji će ih ozlijediti ako im se približe.

Video možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 12:47