POVRATAK NOGOMETU

'UKRAJINCI' SE VRAĆAJU U FORMU Vukojević briljira: 'Surkis nam je naredio da moramo uzeti prvenstvo i Kup'

Dobre je kritike za nastup u Harkivu dobio i Vida, koji je igrao stopera
 Ronald Gorsic / CROPIX

Iz duge stanke, koja je iz poznatih razloga zahvatila ukrajinski nogomet, najbolji se vratio kijevski Dynamo. Tri utakmice, tri pobjede, samo dva boda iza Šahtara. Ova treća pobjeda zaredom bila je u četvrtfinalu Kupa, do polufinala stigli su Kijevljani pobjedom 3:2 u Harkivu protiv Metalista. Igrali su u toj pobjedi i Ognjen Vukojević i Domagoj Vida svih 90 minuta, Vukojević je bio među najboljim igračima kijevskog kluba. Asistirao je za drugi pogodak, imao još nekoliko odličnih poteza. Nakon utakmice bio je vrlo pričljiv, otkrio je i što je od igrača tražio predsjednik kluba Igor Surkis.

- Rekao je predsjednik Surkis da moramo osvojiti prvenstvo i Kup. To nam je i cilj, u obje smo konkurencije u igri, nešto ćemo valjda osvojiti. Inače, pobjeda protiv Metalista uvijek puno znači, dobra su momčad, nije to lagan teren. Šteta što nismo pobijedili s većom razlikom, mogli smo slaviti 4:1, 5:1. Uglavnom, u polufinalu smo, sad su nam misli usmjerene na utakmicu protiv Dnjipra u gostima - rekao je Vukojević.

Dobre je kritike za nastup dobio i Vida, koji je igrao stopera. U nedjelju je, dakle, na programu derbi, Dynamo gostuje kod Dnjipra, koji na trećem mjestu zaostaje bod za Kijevljanima. Upravo je Dnjipro u prošlom kolu slavio kod Šahtara i zakomplicirao situaciju na ljestvici. Šahtar je, pak, u polufinale Kupa ušao pobjedom protiv Desne 2:0. Strijelac je bio Eduardo da Silva, dok Darijo Srna nije igrao.

Ono najvažnije jest da naši reprezentativci sve više igraju, vraćaju se u formu, do lipnja i SP-a mogli bi biti - taman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:37