NEPOŽELJNI NAVIJAČI

SMRT NOGOMETA U UKRAJINI Sve utakmice do kraja prvenstva pred praznim stadionima

Izgredi koji su se dogodili uoči prvenstvenih utakmica 27. travnja u Harkivu i 2. svibnja Odesi pokazali su da postoji jasan rizik, stoji u priopćenju Saveza

Suočeni sa sve gorim sigurnosnim stanjem u zemlji Ukrajinski nogometni savez je odlučio da se sve preostale utakmice prvenstva Ukrajine, kao i finale nacionalnog kupa, odigraju bez nazočnosti navijača, stoji na web-stranici Ukrajinskoga nogometnoga saveza.

Ova odluka uslijedila je na traženje ukrajinske vlade u nastojanju da se izbjegnu mogući sukobi ukrajinskih i proruskih navijača. Iako je situacija u zemlji kaotična, a u ligi nastupaju i klubovi s Krima, koji ne priznaje ukrajinsku vlast, Ukrajinski nogometni savez nije dosad zabranjivao ni gostujućim navijačima dolazak na stadione.

"Izgredi koji su se dogodili uoči prvenstvenih utakmica 27. travnja u Harkivu i 2. svibnja Odesi pokazali su da postoji jasan rizik", stoji u priopćenju Saveza. U finalu Ukrajinskog kupa igrat će Dinamo iz Kijeva i Šahtar iz Donjecka, a kako je to utakmica maksimalnog sigurnosnog rizika, Savez nije mogao pronaći grad koji bi mogao biti domaćin finala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 22:36