U PROBLEMU

Zaručnica drugog najbogatijeg čovjeka svijeta na udaru: ‘Sve mi je ukrala, a znam i zašto - ljubomorna je!‘

Lauren je nedavno predstavila svoju novu knjigu te se prisjetila teških trenutaka kroz koje je prolazila u školi

Lauren Sánchez

 Blayzenphotos/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Blayzenphotos/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Zaručnica Jeffa Bezosa, Lauren Sanchez, ovih je dana predstavila svoju novu knjigu "The Fly Who Flew to Space", zbog koje je sada tuži njezina bivša trenerica joge, prenosi Page Six.

Alanna Zabel, koja je trenirala sa Sanchez od 2007. do 2011., rekla je da joj je Lauren ukrala koncept knjige. Također je istaknula da je sudjelovala u "oralnoj i pismenoj raspravi u trajanju od 16 godina" s Lauren o njezinoj ideji za knjigu.

image

Lauren Sanchez

Andrea Renault/Afp

Instruktorica joge u tužbi je navela da je ona 2022. godine iznijela "specifičan" koncept o "mački koja leti na Mars" za svoju knjigu koju je nazvala "Dharma Kitti Goes to Mars". Tvrdi i da je kontaktirala Jeffa kako bi prihode od knjige dala udrugama Bezos Earth Fund i Bezos Academy. Nije rekla je li joj se Bezos javio, ali je rekla kako joj je njegova osobna asistentica rekla da je primio njezin e-mail.

U dokumentu je navela da je Lauren povjerila svoje "intelektualno vlasništvo i koncept", unatoč tome što joj je bivša novinarka više puta "pokazala da je ljubomorna" na nju.

image

Lauren Sanchez i Jeff Bezos

Drew Angerer/Afp

"Postupci optuženika predstavljaju namjerno nanošenje emocionalne boli zato što su ekstremni i nečuveni, izvršeni s namjerom nanošenja štete tužitelju, potaknuti osobnom ljubomorom i željom da se javno predstavi kao ‘filantrop‘", poručila je Alanna u tužbi koju je podnijela bez odvjetnika.

"Ukratko, optuženik je uvijek pokazivao želju da se prikaže kao tužitelj, autentična, samostalna, slobodnog duha, marljiva joga instruktorica orijentirana javnoj službi", pisalo je u tužbi.

Zabel je i ranije pokrenula pravni postupak protiv Lauren, nakon što je zaručnica poduzetnika prvi put najavila svoju knjigu. Knjiga je službeno objavljena 10. rujna, a tijekom promocije Sanchez je govorila o svojoj povezanosti s pričom iz knjige. Ispričala je o svojoj borbi s disleksijom, a rekla je i da je ovu knjigu napisala da bi pomogla djeci koja trenutno prolaze kroz ono što je ona prolazila kao mlađa.

image

Lauren Sanchez

Good Morning America/abc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Instruktorica joge pak tvrdi da je Sanchez napravila "očite promjene u svojoj PR temi, fokusirajući se na disleksiju iako se u njezinoj knjizi ne spominje disleksija". Alanna tvrdi da joj je ovaj Sanchezin potez prouzročio značajan emocionalni stres i štetu, utjecao na njezine osobne i profesionalne ciljeve, ugled i dobrobit. Ona sada traži prigodnu kompenzaciju, ali nije navela točan iznos novca koji traži. Osim toga, zahtijeva i suđenje pred porotom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:51