OPTUŽEN ZA NAPAD

Skandal u kraljevskoj obitelji, princezin sin priznao da je zlostavljao djevojku: ‘Bio sam na kokainu..‘

Ispričao se i svojoj obitelji, zbog postupaka za koje kaže da su ih jako pogodili

Marius Borg Hoiby

 Hakon Mosvold Larsen/Afp

Marius Borg Høiby, 27-godišnji sin norveške princeze Mette-Marit, priznao je krivnju i uputio ispriku svojoj djevojci, koju je fizički i psihički zlostavljao, prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, norvešku kraljevsku obitelj potresa skandal nakon što je otkriveno da je posinak budućeg kralja optužen za napad na svoju 20-godišnju djevojku u njezinu domu i prijetnje da će joj zapaliti odjeću.

Prošlog tjedna bila je objavljena vijest o njegovom uhićenju, proveo je 30 sati u pritvoru i prijeti mu godinu dana zatvora. Njegova djevojka bila je hospitalizirana zbog potresa mozga.

U izjavi koju je dao medijima preko odvjetnika, rekao je da pati od nekoliko mentalnih poremećaja i zlouporabe supstanci.

image

Marius Borg Høiby

Lise Åserud/afp/profimedia/Lise Åserud/afp/profimedia

- Prošli vikend dogodilo se nešto što se nikada nije smjelo dogoditi. Tjelesne ozljede i uništavanje predmeta u stanu počinio sam u alkoholiziranom stanju nakon svađe i kokaina. Imam nekoliko mentalnih poremećaja, dugo se borim sa zlouporabom opojnih sredstava, zbog čega sam se liječio u prošlosti.

Konzumacija droga i moje dijagnoze ne opravdavaju ono što se dogodilo. Želim odgovarati za ono što sam učinio, a policiji ću se iskreno izjasniti. Za mene je najvažnije da se ispričam svojoj djevojci. Nije zaslužila ono što se dogodilo te noći, ni ekstremni pritisak norveških i stranih medija nakon toga - navodi se u priopćenju.

Također se ispričao svojoj obitelji zbog postupaka za koje kaže da su ih jako pogodili. Ovo je prva izjava koju je dao i kojom pokazuje da će se vjerojatno izjasniti krivim za optužbe.

image

Marius Borg Høiby i princeza Mette-Marit

Lise Aserud/Afp

Njegov odvjetnik rekao je za norveški kanal TV2 da iako nije formalno priznao krivnju jer nije ispitan, ovo je priznanje. Policija nije znala za priopćenje dok nije izašlo u medijima, rekla je inspektorica Henriette Taxt Røstadli.

Norveška kraljevska obitelj nije komentirala slučaj. Norveški medij Se og Hør prethodno je objavio fotografije iz stana u kojem se dogodio incident, a na fotografijama se može vidjeti nož zaboden u zid i razbijeni luster.

Marius je sin Mette-Marit iz prvog braka, a očuh mu je budući norveški kralj, princ Haakon. Princ Sverre Magnus i princeza Ingrid Alexandra njegovi su brat i sestra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:32