POZNATO TV LICE

Legendarni Michael Palin progovorio o razlazu s BBC-jem, otkrio što su tražili od njega

Iako je ponosan na suradnju, izjavio je da mu je ona iscrpila svu snagu nakon što je snimio svoj posljednji putopisni dokumentarac

Sir Michael Palin

 Victoria Jones/pa Images/profimedia

Britanska TV ličnost i nekadašnji član grupe Monty Python, 81-godišnji humorist Sir Michael Palin, proslavio se svojim emisijama koje je snimao od 1989. do 2012. godine, a onda je uglednoj televizijskoj kući BBC-u rekao doviđenja kada su ga počeli opterećivati birokracijom.

"Oni žele da nosite kacigu dok prelazite cestu ili dok jašete slona. Nažalost, ako to učinite, izgledat će kao da ste u tematskom parku", rekao je na književnom festivalu u Cheltenhamu, dok je opisivao kako je BBC pretvorio njegove putopisne dokumentarce ‘u tematski park‘, prenosi britanski The Telegraph.

Iako je ponosan na njihovu suradnju, izjavio je da mu je ta suradnja iscrpila svu snagu nakon što je snimio svoj posljednji putopisni dokumentarac za BBC, koji je snimljen 2012., a tema je bila Brazil.

Nakon toga je snimao dokumentarne emisije za Channel 5, a teme su bile Sjeverna Koreja, Nigerija i Irak. Za BBC je snimio dokumentarce "Brazil s Michaelom Palinom", "Put oko svijeta u 20 godina" i "Hemingwayjeva avantura Michaela Palina." Također je dodao da je suradnja s BBC-jem prekinuta zbog uplitanja rukovoditelja u njegov posao.

image

Sir Michael Palin

Ian West/pa Images/profimedia/Ian West/pa Images/profimedia

Dok je gostovao na Hay festivalu 2016., izjavio je da su bili "uplašeni" i "previše se uplitali" u produkciju njegovih emisija, što je njega ograničavalo u radu. I 2009. je izrazio svoje frustracije nzbog toga što je BBC Trust cenzurirao njegov dokumentarac ‘New Europe‘ iz 2007. Smetalo mu je što su tada pojednostavili pitanja koja su se odnosila na ratove na Balkanu 1990-ih godina.

Ove je godine gostovao na festivalu u Cheltenhamu, a tamo je pričao o tome kako je osjećao sram prilikom susreta s ljudima o kojima je pisao u svojim dnevnicima, od kojih su četiri objavljena.

"Niste baš sigurni kako će ljudi reagirati. U jednom je trenutku netko pitao: ‘Hoćeš li pokazati te dnevnike prije nego što budu objavljeni, recimo, Pythonovcima i drugim bliskim prijateljima?‘ Rekao sam da neću, to bi bilo potpuno pogrešno. Mogu zamoliti nekoga drugoga da uređuje te dnevnike", izjavio je Sir Michael, prenosi The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 14:46