PAD OMILJENOG NOVINARA

Bio je najpoznatije lice BBC-ja, a sad proživljava životni horor nakon skandaloznih optužbi: ‘Ženi je prekipjelo‘

Vicky Flind bila je u početku potpora suprugu, no nakon teških optužbi odlučila je zatražiti razvod

Huw Edwards

 Martyn Wheatley/i-images/eyevine/profimedia

Huw Edwards, 62-godišnji velški novinar, koji je za BBC radio čak 40 godina te pokrivao politička događanja te događanja vezana uz kraljevsku obitelj, našao se u središtu skandala kada je optužen zbog dječje pornografije. Priznao je krivnju za tri optužbe te mu prijeti kazna zatvora.

Kako je ranije pisao The Guardian, osuđeni pedofil Alex Williams Edwardsu je prethodno poslao 41 ilegalnu sliku. Na sudu je izrečeno da je Edwards između prosinca 2020. i kolovoza 2021. godine preko WhatsAppa komunicirao s odraslim muškarcem (sada se zna da je riječ o Williamsu), koji mu je poslao 377 slika seksualne prirode.

Iako je tijekom cijelog skandala supruga pale TV zvijezde, Vicky Flind, cijelo vrijeme bila nepokolebljivo uz njega (ona je prva javno otkrila njegovo ime dok se još špekuliralo tko je ‘zaposlenik BBC-a‘ koji se našao u središtu skandala, op.a.), sada je otkriveno da je podnijela zahtjev za razvod.

Kako prenosi Daily Mail, 63-godišnja supruga, s kojom Edwards ima tri sina i dvije kćeri, u srpnju je donijela odluku o razvodu te ga je izbacila iz njihove obiteljske kuće sa šest spavaćih soba.

Kuća se trenutno prodaje za 4,75 milijuna funti, a novinar i njegova supruga kupili su je 2006. za 1,85 milijuna funti. Pretpostavlja se da je hipoteka podmirena, što znači da bi mu prodaja donijela oko dva milijuna funti, što bi mu vjerojatno jako dobro došlo sada kada je ostao bez plaće od 475 tisuća funti koliko je primao na BBC-u.

image

Huw Edwards

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Čini se da je Flind konačno prekipjelo te je odlučila reći ‘dosta je‘ nakon 30 godina braka. "Vicky je odavno bilo dosta Edwardsa, a ovim je skandalom samo zabio posljednji čavao u lijes njihova braka. Zbog njega su i ona i obitelj proživjeli pakao, pa je ovo bilo neizbježno. Nije nas iznenadilo da su se davno razveli i da Edwards sad živi negdje drugdje, ali sada je to postalo i službeno. Vicky ne razgovara s njim, komuniciraju samo preko odvjetnika", otkrio je izvor za The Sun.

Glavni sudac Paul Goldspring odredio je Edwardsu šest mjeseci uvjetne zatvorske kazne. Također je prije izricanja kazne pročitao izvještaj u kojem se navodi da je Edwards iskazivao interes za muškarce još od 1994. No, njegovu biseksualnost ne smatra izgovorom za njegovu nevjeru. Sudac je, naime, rekao da je Edwards iskazao "visoku razinu kajanja zbog izdaje svoje partnerice i djece." Edwards je ranije tvrdio da je njegovo ponašanje bilo potaknuto alkoholom, "lošim mentalnim zdravljem" i pogoršanjem odnosa u privatnom životu.

Prema Edwardsovu odvjetniku Philipu Evansu KC-u, njegov klijent "nije sačuvao niti jednu sliku, slike nije nikome slao, niti je srodne slike tražio na nekom drugom mjestu". Ustvrdio je i da Edwards ima problema s "mentalnim i fizičkim" zdravljem.

Edwardsovi bivši kolege s BBC-ja bili su zgroženi njegovim zločinima i smatrali su da ga je trebalo poslati u zatvor i prisiliti da vrati 200.000 funti koje su mu isplatili njihovi šefovi nakon uhićenja.

Dobro pozicionirani izvor povezan s BBC-jem i ITV-om rekao je da su dokazi koji su se pojavili na sudu protiv Edwardsa toliko šokantni da je poprilično siguran da Edwards više nikada neće raditi u medijima.

image

Huw Edwards

Chris Jackson/Afp

"On je gotov. BBC je sigurno slomljen zbog načina na koji su se šefovi nosili sa skandalom i njegovom suspenzijom. Još jedan skandal sa zlostavljanjem nakon Jimmyja Savilea i Rolfa Harrisa ubio je njihovo nasljeđe", rekao je visoko pozicioniran izvor s BBC-a, prenosi Daily Mail.

Što se tiče Huwa Edwardsa, on je u travnju podnio ostavku na BBC-u, a njegov je poslodavac zatražio da vrati plaću od 200 tisuća funti koju je primio nakon uhićenja. On je to do sada odbijao te je odlučio da će zadržati mirovinu.

"Užasnuti smo njegovim zločinima. Izdao je ne samo BBC, već i gledatelje koji su mu ukazali povjerenje", izjavio je glasnogovornik BBC-a nakon što je Edwards osuđen, a mnogi zaposlenici poručili su da žele da posrnuli voditelj plati za svoje grijehe jer smatraju da je izigrao sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 14:46