Poziv na iskazivanje interesa za kupnju potraživanja banke

HPB d. d.

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, dioničko društvo, Zagreb, Jurišićeva ulica 4, OIB: 87939104217 (u daljnjem tekstu: Banka) objavljuje poziv na iskazivanje interesa za kupnju potraživanja Banke prema dužnicima LUNA HOTEL d. o. o. u stečaju i OSTREA d. o. o. u stečaju koje na dan 23. 07. 2024. godine iznosi ukupno 10.461.114,73 EUR. Potraživanje Banke osigurano je založnim pravima na nekretninama kako slijedi:

  • hotel 4* na otoku Pagu, prvi red do mora, 96 smještajnih jedinica
  • kuća, neto korisne površine 714 m², na otoku Pagu, prvi red do mora
  • tvornica za preradu ribe neto korisne površine 6975 m², u poslovnoj zoni Stankovci kod Šibenika
image

HPB d. d.

image

HPB d. d.

Minimalna naknada za prodaju potraživanja iznosi 6.510.000,00 EUR.

Rok za dostavu ponuda: 30. 10. 2024. godine.

Sve zainteresirane pozivamo da dostave ponude pisanim putem na adresu:

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, dioničko društvo

Sektor upravljanja naplatom

Direkcija restrukturiranja i naplate za gospodarstvo

Strojarska 20/20. kat, 10 000 Zagreb

S naznakom „Prodaja potraživanja - ponuda za otkup potraživanja“

zaključno s danom 30. 10. 2024. godine.

Ponuditeljima prema odabiru Banke, bit će omogućen uvid u dokumentaciju do dana 25. 10. 2024. godine u prostorijama Banke, uz prethodno potpisanu izjavu o povjerljivosti podataka.

Ponudu je moguće dostaviti i elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz naknadnu dostavu originalne dokumentacije na gore navedenu adresu do 30. 10. 2024. godine.

Ponuda trebati sadržavati naziv ponuditelja, iznos, izvor sredstava, način i rok plaćanja kupoprodajne cijene.

Ponude također trebaju sadržavati naznaku plaća li se kupoprodajna cijena iz vlastitih izvora kao i izjavu ponuditelja o upućenosti s obvezama kupca potraživanja sukladno Zakonu o načinu, uvjetima i postupku servisiranja i kupoprodaje potraživanja i Odluci o kupoprodaji plasmana kreditnih institucija Hrvatske narodne banke.

Ponude u ime i za račun treće osobe (uključujući posrednike/savjetnike) razmatrat će se samo uz priloženu ovjerenu originalnu punomoć za zastupanje.

Ponudi je potrebno priložiti potvrdu o izvršenoj uplati jamstva za ozbiljnost ponude u iznosu od 200.000,00 EUR.

Uplatu je potrebno izvršiti na račun HPB d. d. broj:

IBAN HR46 2390 0011 0700 0002 9, Model 00,

Poziv na broj 2609256-001, uz opis plaćanja:

“Jamstvo za ozbiljnost ponude za kupnju potraživanja DRNG“

Umjesto uplate jamstva za ozbiljnost ponude, ponuditelj može predati neopozivu i bezuvjetnu garanciju banke plativu bez prigovora i na prvi poziv.

Sve ponude podnesene nakon 30. 10. 2024. godine bit će isključene iz odabira, a uplaćena jamstva povodom nepravovremenih ponuda bit će vraćena ponuditeljima.

Uplaćeno jamstvo za ozbiljnost ponude Banka će zadržati ukoliko odabrani ponuditelj ne pristupi sklapanju ugovora o prodaji (ustupu) potraživanja najkasnije u roku od 10 dana od dana zaprimljene obavijesti o prihvatu ponude i/ili ne uplati kupoprodajnu cijenu u roku navedenom u ugovoru.

Ostalim ponuditeljima čija ponuda nije prihvaćena, uplaćeno jamstvo za ozbiljnost ponude bit će vraćeno po završetku procesa odabira najpovoljnije ponude.

U slučaju prihvata ponude, iznos uplaćen na ime jamstva za ozbiljnost ponude uračunat će se u kupoprodajnu cijenu.

Ponuditelji nemaju pravo na obračun kamata na uplaćeni iznos jamstva za ozbiljnost ponude.

Banka će prilikom razmatranja zaprimljenih ponuda uzeti u obzir usklađenost istih s odredbama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma te u tu svrhu može zatražiti dodatnu dokumentaciju od ponuditelja.

Sve troškove vezane za iskaz interesa te ponudu u cijelosti snosi sam ponuditelj.

U slučaju primitka zadovoljavajuće ponude te ispunjavanja ostalih preduvjeta Banka će s najpovoljnijim ponuditeljem inicirati sklapanje ugovora o prodaji potraživanja.

Banka zadržava pravo bez obrazloženja ne prihvatiti niti jednu ponudu te se ovime ni na koji način ne obvezuje da će postupak prikupljanja ponuda rezultirati ugovaranjem poslovnog odnosa s potencijalnim ponuditeljima.

image

HPB d. d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 16:05