5 razloga zašto morate pogledati zombi komediju „Šalša“?

Film koji je dobro nasmijao publiku u Areni na 71. Pulskom filmskom festivalu

Šalša: Damir Markovina i Slavko Sobin

Turisti pomalo odlaze s Jadrana, ali zato su stigli drugi gosti – zombiji. Naravno, ne u stvarnosti, već u komediji Dražena Žarkovića „Šalša“, koja se prikazuje u domaćim kinima i multipleksima.

Film koji je dobro nasmijao publiku u Areni na 71. Pulskom filmskom festivalu, priča je o nesigurnom vječnom studentu Vatroslavu koji se uputi na otok Mala Glava kako bi pomogao u berbi rajčica, nimalo ne sluteći da će ga tamo dočekati invazija zombija.

Vatroslava tumači Momčilo Otašević, zvijezda TV serija „Kumovi“ i „U dobru i zlu“, koji je za film morao naučiti kako loviti zaražena zečeve skuhati pravu šalšu, ali i baciti sidro na zombija.

No, Momčilo nije jedini razlog za gledanje „Šalše“. Postoji još pet dobrih razloga zašto ovaj vikend morate otići u kino, a mi smo ih, naravno, nabrojali.

1. U filmu se pojavljuje drug Tito… donekle

Cijela priča horor komedije „Šalša“ vrti se oko napitka smiješanog tijekom Jugoslavije. Čak sve i počinje uz jugoslavensku himnu. Napitak je trebao iskorijeniti nacionalistički gen, ali je umjesto toga od fašista i budala uspio napraviti – zombije. Drug Tito trebao je to zaustaviti, ali, eto, izgleda da je imao važnijeg posla.

@salsa_film Kakve veze drug Tito ima sa zombijima, uskoro saznajte u kinima. 🧟 Do tada film pogledajte: 🍅 24.8. - Kino Mediteran Šolta #kino #šlaša #summerteeth #Šoltu #movie #film #fyp #foryou #foryoupage #momcilootasevic #tito ♬ original sound - salsa_film

2. Otkriva se što je potrebno da bi se riješio problem trulog sustava i korupcije

Ljeto je divno, ali povratak u jesensku stvarnost podsjeća nas na truli sustav i korupciju koja nas okružuje. Junaci filma „Šalša“ i za to imaju rješenje. Dovoljno je samo reći – j***š sustav! Ili možda i nije sve tako jednostavno…

3. Doznajte treba li zdravom tijelu zdrav dim

Laganini. Opušteno. Di je priša? Iako se približava smak svijeta, flegmatični Matko u „Šalši“ ne shvaća kolika se opasnost sprema. Njemu je važno dobro se relaksirati i paziti na svoje tijelo. A po Matkovoj filozofiji – u zdravom tijelu je i zdrav dim.

@salsa_film Vatroslav je treći put treća, a vi? 😆 Zombi horor komedija "Šalša" u kinima je od 5.9. #Kino #šalša #salsa #summerteeth #movie #film #kino #Zombi #komedija #horor #fyp #foryou #foryoupage #momcilootasevic #filozofskifakultet ♬ original sound - salsa_film

4. Misto ljubavi i – krvoprolića?

Rijetko gdje ima toliko ljubavi kao na Maloj Glavi. Pa, Vatroslav odmah po dolasku upoznaje zubaricu Irenu. Pogledi se sretnu, iskre planu, a zombiji dolaze. Možda ljubav i nije toliko dobra stvar.

@salsa_film Film ljubavi "Šalša" 24.8. pogledajte na Šolti, a od 5.9. u kinima diljem Hrvatske. 🎬 #kino #šalša #salsa #summerteeth #movie #film #zombi #komedija #horor #fyp #foryou #foryoupage #momcilootasevic #ecijaojdanic ♬ original sound - salsa_film

5. Otkrijte koga treba zvati kada zombiji navale

Dok zombiji samo gledaju kako zariti svoje zube u vaše tijelo, najbolje je potražiti pomoć. Uzmete mobitel, nazovete hitnu službu i koji odgovor dobijete? Aj, aj, može li to malo detaljnije…

Je li ovo sve dovoljno da se Vatroslav i ostali stanovnici Male Glave obrane od zombija? Pogledajte „Šalšu“ u kinima i doznajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 12:32