NEPOZNATI JUNAK

HEROJ DANA U SLAVONIJI Napuštenoj kujici na velikoj hladnoći dao svoj sendvič i pulover, spasio je od smrzavanja i postao junak Facebooka

Možda ne možeš uvijek napuštenog psa povesti kući, no ipak za njega nešto možeš napraviti. Tako bi se ukratko moglo opisati ono što je nepoznati stanovnik (ili stanovnica) Osijeka rano jutros napravio za napuštenu, gladnu kujicu koja je promrzla lutala ulicama grada.

Nepoznati dobročinitelj najprije joj je dao svoj sendvič, a potom, videći da se kujica smrzava, skinuo svoj džemper i utoplio je. Videći da će ogrtač pasti s psa nakon nekoliko njezinih koraka, napravio je mali čvor, pa je kujica na taj način mogla ostati u toplome.

Neobičan prizor zatekli su, očito nedugo nakon (jer je kujica još jela ostatke sendviča), volonteri udruge Pobjede, koji su je nakratko smjestili kod sebe. No, za priču je čula jedna djevojčica, koja je zamolila majku da kujicu dovede k njima kući na privremeni smještaj. Nazvali su je Miranda i ona će sad u njihovom domu spokojna, sita i topla tražiti novi dom.

- Hvala onome tko je Mirandi dao svoj obrok i svoj džemper. Možda je to mala gesta i sigurno je da ne mijenja svijet, ali je toliko prekrasna i ganutljiva. Svima nam je uljepšala dan. Ponekad nije potrebno puno da se nekome pomogne, ali to biću koje je pomoć primilo znači čitav svijet - kaže Ivana Crnoja, predsjednica udruge Pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:22