GAVELLA

Stota izvedba plesne predstave Love Will Tear Us Apart Saše Božića i Petre Hrašćanec 2. studenoga

 Danko Stjepanovic
Ona je premijerno izvedena 2012. godine, a riječ je o plesnom solu kreiranom za izvođačicu Petru Hrašćanec

Jedna od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava Love Will Tear Us Apart autora Saše Božića i Petre Hrašćanec u produkciji umjetničke organizacije de facto, obilježit će svoju jubilarnu, stotu izvedbu 2. studenoga u kazalištu Gavella u sklopu 41. izdanja Tjedna suvremenog plesa.

Nakon izvedbe će biti održan razgovor s autorima te Mirnom Žagar, umjetničkom direktoricom Tjedna suvremenog plesa te redateljicom, dramaturginjom i producenticom Natašom Rajković uz moderatoricu Pavlicu Bajsić.

Spomenuta predstava premijerno je izvedena 2012. godine, a riječ je o plesnom solu kreiranom za izvođačicu Petru Hrašćanec i bavi se odnosom suvremenog plesa i pop glazbe. Sam rad žanrovski se kreće između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa, istovremeno se poigravajući s popularnom glazbom.

Izvođačica Petra Hrašćanec izvodi plesne brojeve, odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko nevažne detalje o nastanku same produkcije.

Love Will Tear Us Apart jedna je od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava koja je domaću plesnu umjetnost predstavljala u europskim kulturnim metropolama poput Milana, Bruxellesa, Dublina, Lyona, Pariza, Ljubljane. Petra Hrašćanec 2012. je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju žensku plesnu ulogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 22:49