PRAVA POSLASTICA

Na obali, u neonski osvijetljenom jeftinom motelu za seks, ljubavni će se trokut zakomplicirati... erotski triler u Zagrebu

Motel Destino

 Promo/
Na programu su i zagrebačka premijera prvijenca Daine Oniunas Pusić te niz festivalskih hitova. Sve počinje večeras u Laubi

Posebni spektakl stiže u zagrebačku Laubu. Kuća za ljude i umjetnost ugostit će od 29. kolovoza do 8. rujna reviju najboljeg s više nego uspješnog prvog izdanja filmskog festivala održanog u Gorskom Kotaru. Riječ je o festivalu Cinehill koji će dobru atmosferu s brda i planina donijeti i na zagrebački asfalt.

Događaj će se otvoriti projekcijom filma otvara Motel Destino čuvenog brazilskog redatelja i gosta ovogodišnjeg Cinehilla, Karima Aïnouza. Govoreći o ovom erotskom trileru koji se odvija u neonski osvijetljenom jeftinom motelu za seks na obali Brazila, Aïnouz je na Petehovcu izjavio kako je imao fizičku potrebu napraviti zaista vedar, živopisan i energičan film.

Drugog će se dana prikazivati Priča o Eduardu Limonovu redatelja Kirilla Serebrennikova, kontroverzna biografija još kontroverznijeg ruskog pisca u glumačkoj izvedbi Bena Whishawa. Zatim je sljedeći na rasporedu i Tuesday, dugometražni prvijenac hrvatske redateljice Daine Oniunas Pusić s Julijom Louis-Dreyfus, popularnom Elaine iz Seinfelda u glavnoj ulozi. Film u produkciji ugledne američke nezavisne kuće A24, već zapažen na festivalima, predstavit će sama redateljica.

image

Isječak iz filma Jezero Falcon

/Cinehill Festival

Istu produkciju ima i sljedeći film koji će se prikazivati u Laubi, a riječ je o američkom nezavisnom filmu Janet Planet koji će zaključiti prvi tjedan programa u Laubi. Redateljski prvijenac poznate dramatičarke Annie Baker duhovita je drama o odrastanju i majčinstvu.

Drugi će tjedan započeti produkcijom prošlogodišnjih pobjedničkih filmova festivala, a riječ je o bugarskoj drami Blagina pouka i kanadsko-francuskoj priči o odrastanju Jezero Falcon.

Intrigantan filmski niz nastavlja Kalak, impresivna drama o posljedicama seksualnog nasilja, ambijentirana na Grenlandu. Dvostruki dobitnik San Sebastiana u režiji Isabelle Eklöf, još jedne gošće ovogodišnjeg festivala, predstavit će zanimljivu kulturu urbaniziranih grenlandskih Inuita.

Posebne pohvale i oduševljene na festivalu u Gorskom kotaru dobila je i talijansko-hrvatska koprodukcija Denni i Sergio. U ovoj crnohumornoj drami desetogodišnji Denni smišlja plan kojim bi spasio majku od očeva zlostavljanja angažirajući „superubojicu“, zapravo sitnog lopova bez pravog iskustva s ubijanjem.

image

Isječak iz filma Kalak

/Cinehill Festival

Pretposljednji će dan Laubom dominirati romantična crna komedije Vampirica mekog srca traži suicidalnu osobu. Ovaj festivalski hit s čak četiri nagrade u Veneciji prati dvoje usamljenika koji nalaze nešto zajedničko, mladu vampiricu, preosjetljivu da bi ubijala, i tinejdžera sklonog samoubojstvu.

No prije ove intrigantne poslastice gledatelje očekuje premijera zagrebačkog domaćeg Stranac uz prisustvo redatelja Milorada Milatovića i članova ekipe. Ovo kratkometražno ostvarenje s Antonijom Nuićem i Ninom Violić u glavnim ulogama istražuje prolazne odnose u životu usamljenog taksista tijekom jedne noći.

image

Isječak iz filma Vampirica mekog srca traži suicidalnu osobu

/Cinehill Festival

Za kraj slijedi nešto posebno, riječ je o filmsko-glazbenoj poslastici Shane MacGowan: Priča o pjevaču Poguesa, posveta nedavno preminulom frontmenu kultne grupe u režiji ovogodišnjeg Mavericka i gosta festivala Juliena Templea.

Prije samih projekcija svake se večeri možete od 20 sati opustiti uz vina udruge Bregovita Hrvatska, ulaznice možete pronaći ovdje, dok je program cijelog filmskog doživljaja dostupan ovdje.

image

Lauba

Samir Ceric Kovacevic/Samir Ceric Kovacevic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 14:36