BIZARNO

Izazvali paniku u New Yorku, ljudi padali krvavi, s insektima po licu, pravo je čuđenje uslijedilo kada se saznalo zašto...

Prizori iz New Yorka

 /Screenshot Youtube
Ovo nije prva gerilska marketinška kampanja takve vrste, sličnu je paniku izazvala promocija horor filma ‘Smile‘

Reklamna kampanja za novi horor izazvala je paniku na ulicama New Yorka, nakon što su producenti unajmili statiste da po gradu padaju krvavi, i leže po ulicama s golemim kukcima na licima, izvještavaju strani mediji.

image

Kampanja za novi horor u američkim kinima

/Facebook

Riječ je o znanstveno-fantastičnom hororu "Alien: Romulus", koji sljedećeg tjedna dolazi u kina. Film redatelja Fedea Álvareza i Roda Sayaguesa producirala je kuća velikog redatelja Ridleyja Scotta. Sedmi je to naslov franšize "Alien", čija je radnja smještena između događaja filma "Alien" iz 1979. godine, koji je režirao upravo Ridley Scott (zapamćenu ulogu u filmu ostvarila je Sigourney Weaver) i "Aliens" drugog velikog redatelja, Jamesa Camerona, iz 1986. godine. U filmu glume Cailee Spaeny ("Priscilla", "Civil Wars"), David Jonsson, Archie Renaux ("Shadow and Bone"), Isabela Merced ("The Last of Us"), Spike Fearn ("Aftersun") te Aileen Wu.

Film prati skupinu mladih kolonizatora svemira koji istražujući najmračnije krajeve napuštene svemirske stanice dolaze u kontakt s najstrašnijim oblikom života koji postoji u svemiru.

Ovo inače nije prvi primjer gerila marketinga koji je izazvao strah na ulicama velikih gradova, slično je bilo i zbog horor hita ‘Smile‘ kad su statisti nepomično stajali po ulicama jezivo se smijući u tišini.

Kako je izgledala marketinška kampanja možete pogledati i na videu OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 19:27