Ostalo

Legendarni srpski judaš šokantno suspendiran; ‘Bog mi je dao sve, nikad vam se neću ispričati!‘

Nemanja Majdov

 Naoki Nishimura/AFLO/Profimedia
28-godišnjem Nemanji Majdovu izrečena je suspenzija u trajanju pet mjeseci

Nevjerojatna suspenzija izrečena je legendarnom srpskom judašu Nemanji Majdov. Svjetska judo federacija (IJF) odlučila je izreći Majdovu suspenziju koja će trajati pet mjeseci, a razlog je kršenje njihovih religioznih kodeksa.

Preciznije rečeno, Nemanja Majdov prekršio je propise tako što se prekrižio prije nego je stupio na strunjaču i odradio meč. Sporna situacija dogodila se na Olimpijskim igrama u Parizu, a Majdov je detaljno pojasnio zašto je suspendiran.

"Prije 15 dana došla mi je odluka da sam suspendiran pet mjeseci od strane Svjetske judo fedracije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Točnije, zbog toga što sam se prekrižio pri ulasku na meč tijekom Olimpijskih igara. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.", započeo je Majdov, a potom je dodao kako je imao mogućnost ispričati se, ali to je bez razmišljanja odbio.

"Istina, u obrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se ispričam jer sam se prekrižio. Naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti. Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno, tako i za moju karijeru i On je za mene broj 1. Ponosim se time i to se neće promijeniti niti pod bilo kakvim uvjetima. Slava Mu i hvala na svemu.", pojasnio je Majdov.

Olimpijske igre u Parizu nešto su što će Majdov pamtiti samo po lošem. Osim ove skandalozne suspenzije od strane IJF-a, nastup Majdova u Parizu bio je popraćen kontroverzom i burnom reakcijom srpskog judaša nakon ispadanja u osmini finala.

Majdov je poražen od strane Grka Theodorosa Tselidisa, a porazu su kumovale tri opomene rumunjske sutkinje Ioane Babicu zbog neaktivnosti. Majdov je protestirao, nervozno je hodao tatamijem, a odbio se i nakloniti protivniku koji ga je pokušao utješiti. Majdov jednostavno nije prihvaćao odluku sutkinje, a putem društvenih mreža naknadno je iskalio bijes.

"Sotonistički smećari, sjeme im se sudačko zatrovalo. Diskvalificirati me nakon dvije minute i ne pružiti mi šansu da uopće pokažem bilo što... Jesu vam to te vrijednosti i taj sport i Olimpijske igre, smećari obični? To vam je sve, vratit će vam se svaka suza, gov*a sotonistička", započeo je Majdov, ali nije se zaustavio na tome.

"Jedino tako me i možete zaustaviti, klošari. Judo uništen i popi*an sport. Stopostotna sudačka kontrola ishoda borbe. Prođe onaj koji se hoće sagnuti i klanjati im se. E pa to od mene nećete dočekati nikada, takva medalja mi i ne treba, smećari nesretni. Četiri godine nas nabijaju, 15 kvalifikacija, šutiš da te ne oštete na Olimpijskim igrama i dođeš i opet klasika, pošalji ga kući dok se još nije ni zagrijao.", između ostalog poručio je tada vrlo uznemireni Nemanja.

Samo mjesec dana kasnije Majdovu je izrečena i gore spomenuta suspenzija zbog znaka križa, ali Majdov ovaj put ostaje miran i ne planira dopustiti da ovo utječe na snagu njegove vjere. Trofejni srpski judaš u nastavku svog priopćenja jasno daje do znanja da neće skrivati svoju naklonost Bogu.

"Za mene osobno ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je ovako lijep i težak sport kao što je judo, spao na ovakve stvari. Bog mi je podario veliku karijeru, sedam europskih i tri svjetske medalje. Kad sam počinjao, sanjao sam da uspijem osvojiti barem jednu medalju na velikim natjecanjima i tako uspijem u životu i životu svoje obitelji koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Bog nam je dao puno više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došla situacija ‘ili-ili‘. Odmorit ćemo do isteka suspenzije, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Krista u novi početak i nove pobjede. Voli vas Nemanja Majdov, vaš europski i svjetski prvak.", poruka je srpskog judaša.

Religiozni Majdov inače je prava legenda srpskog, ali i svjetskog juda. 2017. godine okitio se zlatnom medaljom na Svjetskom prvenstvu, a može se još pohvaliti jednim srebrom i jednom broncom sa SP-a. Na Europskim prvenstvima također se jedanput okitio zlatom (2023.), dvaput srebrom i timskom broncom na ovogodišnjem Euru u Zagrebu. Niz je velikih turnira na kojima je Majdov također redovno osvajao medalje, a u mlađim uzrastima također je osvajao medalje na velikim natjecanjima.

Majdovu je tek 28 godina i pred njim je zasigurno još jedan olimpijski cikklus, ako ga vodeće judaške federacije ne nastave sabotirati. Znamo da Majdov sigurno neće odbaciti svoju vjeru u Boga i neće prestati javno iskazivati zahvalnost Bogu. Nadamo se da Majdovu neće biti uskraćena prilika da nastavi dominirati strunjačama najvećih svjetskih judaških turnira.

Linker
16. rujan 2024 19:53