K1 i Boks

(VIDEO) ‘Ovo je veće od pobjede nad Verhoevenom‘: Želja za osvetom glavna je priča Gloryjevog spektakla u Zagrebu

Bahram Rajabzadeh

 Screenshot (youtube, Glory)
Ušli smo u "fight week" uoči Glory 95 eventa. Osveta je u fokusu glavne borbe večeri.

Ušli smo u "fight week" uoči spektakularnog Glory 95 eventa koji će se u subotu navečer održati u Zagrebu. Drugi puta od osnutka organizacije, Glory dolazi na teritorij Republike Hrvatske, a Zagreb će ponovno biti grad domaćin. Više od deset godina prošlo je od Glory 14 eventa koji se u trećem mjesecu 2014. godine održao u Areni Zagreb, a predvodili su ga Remy Bonjasky i Mirko "Cro Cop" Filipović.

Nažalost, ovaj put nemamo domaćeg borca u glavnoj borbi večeri. Trebao je Antonio Plazibat biti jedan od predvodnika eventa, ali meč protiv Levija Rigtersa otkazao je zbog ozljede lakta. Organizatori su trebali borca koji će biti spreman uskočiti na "short notice", a jedno od prvih imena na listi bio je Bahram Rajabzadeh. Azerbajdžanac je svakako bio u treningu jer je 31. kolovoza (osmi mjesec) trebao predvoditi Glory 94 event, ali ponuda za meč protiv Rigtersa djelovala je znatno primamljivije.

Jedan od razloga je činjenica da Rigters zauzima prvo mjesto u poretku izazivača, dok je Stefan Latescu s kojim se Bahram trebao boriti trenutno na četvrtoj poziciji. Pobjeda nad Rigtersom ipak ima veću težinu i otvara napad na titulu.

Međutim, Bahram ističe kako napad na pojas koji je u vlasništvu Rica Verhoevena nije njegova glavna motivacija. Ono što Bahrama motivira uoči ovog meča zapravo je želja za osvetom.

Rajabzadeh i Rigters već su se borili ove godine, prvom polovicom trećeg mjeseca na Gloryjevom Grand Prixu za teškaše. Obojica su rutinski prošli u polufinale. Rigters je nokautirao Ukua Jurjendala, dok je Bahram Rajabzadeh jednoglasnom odlukom sudaca porazio Tariqa Osara.

Ždrijeb ih je spojio u polufinalu, ali do pobjede je došao Rigters. Već u prvoj rundi Rigters je upisao nokdaun protiv vrlo agresivnog Rajabzadeha, a Nizozemac je dobio i drugu rundu dobro kontrolirajući distancu. Kad bi Rajabzadeh uspio skratiti distancu, Rigters bi mu radio dosta problema svojim koljenima. 15 centimetara razlike u visini i nešto više od 10 kilograma razlike u težini, davali su značajnu prednost Rigtersu.

Dobru treću rundu odradio je Rajabzadeh, a pred sam kraj meča uspio je poslati Rigtersa u nokdaun. Nije to ipak bilo dovoljno za preokret, a Rajabzadeh je bio silno razočaran sudačkom odlukom, iako je Rigters zasluženo slavio.

Šest i pol mjeseci kasnije, Rajabzadehu se otvara prilika za revanš. Koliko je velika želja za revanširanjem, govori Bahramov odgovor na pitanje: "Što bi ti više značilo, pobjeda nad Levijem ili pobjeda nad Ricom Verhoevenom?". Bahram je bez razmišljanja odgovorio.

"Osveta. Ako porazim Levija, dobio sam svoju osvetu, a to će me dovesti korak bliže napadu na titulu. Pobjeda nad Ricom značila bi da sam prvak i ništa više, imao bih titulu.", pojasnio je Bahram u jednoj od Gloryjevih najava, dok je u prilogu snimljeno u sklopu "fight weeka", ponovno istaknuo važnost osvete.

"Mi smo ljudi koji se hrane i žive na osveti."

33-godišnjaku iz Azerbajdžana očito je usađena želja za osvetom i to je njegov glavni poguranac ususret nastupu u Zagrebu. Kad su u pitanju Rigtersove borilačke kvalitete, Bahram tvrdi kako se ne radi o naročito snažnom udaraču.

"Misli da Levi nije snažan borac, ne udara snažno. Ali ekstremno je visok i ne znam kako toliko raste. Tu ima prednost u odnosu na mene, ali moji treninzi su toliko efektivni da razlika u visini više ne bi trebala biti nedostatak. Levi dobro udara koljenima, ali njegovi udarci? Ništa posebno."

"Šalu na stranu, mi smo svi profesionalci svjetske klase. Nisam osjećao da sam naročito snažno udaren od strane Levija, ali jako mi se sviđa kako koristi koljena i to je njegova prednost koju je koristio u meču protiv mene.", zaključak je ovog vrlo srčanog i agresivnog Azerbajdžanca.

Naravno da žalimo jer Antonio Plazibat nije dio ovog eventa, ali vjerujte nam da je glavna borba večeri i dalje itekako vrijedna pažnje. Rigters je prvi izazivač među teškašima, Bahram je drugi, a pobjednik će postati sljedećim izazivačem za pojas. Njihov meč ovaj put je ugovoren na pet rundi, a "vatromet" možete očekivati od prve do posljednje sekunde.

Linker
18. rujan 2024 09:37