K1 i Boks

(VIDEO) ‘Posljednji ples Mladena Brestovca‘: Pogledajte zanimljiv Gloryjev prilog o ‘Scorpion Stingu‘

Mladen Brestovac

 Screenshot (youtube, Glory)
40-godišnji Mladen Brestovac u subotu navečer oprostit će se od sporta pred publikom u svom rodnom gradu

Više puta isticali smo kako je Glory napravio sjajan posao angažiranjem mnoštva domaćih boraca za program Glory 95 eventa u Zagrebu, ali nastup jednog hrvatskog borca ipak će privlačiti posebnu pažnju.

Tu aludiramo na oproštajni meč velikog Mladena Brestovca. Teškaš nadimka "Scorpion Sting" u uskom je krugu najboljih kickboksača u povijesti naše države, a svoju bogatu i uspješnu karijeru okončat će tamo gdje je za njega sve i započelo, u rodnom Zagrebu.

Prvotno se Mladen Brestovac trebao boriti protiv isksunog Vladimira Toka, ali Tok je prije nekoliko dana otkazao nastup. Popularni FNC-ov borac Miran Fabjan odmah nakon objave tog meča javno je najavljivao kako će Tok sigurno otkazati nastup, jer prema riječima "Slo Rockyja", "to je borac koji uvijek otkazuje nastupe"

Vjerojatno su i Gloryjevi "matchmakeri" bili upoznati s takvom reputacijom Vladimira Toka i imali su spremnu zamjenu "u rukavu". Francuz Karim Dian uskočit će kao zamjena. Mnogima je Dian ne pretjerano poznato ime, ali Brestovac je izvan ringa od od 10. mjeseca 2018. godine i nerealno je očekivati da se bori s nekim iz samog vrha teške kategorije.

Uoči svog oproštajnog nastupa, Gloryjeve kamere posjetile su Brestovca u Zagrebu, a Mladen je dobio priliku prezentirati dio savskog nasipa gdje tijekom cijele karijere odrađuje trkačke treninge. Mladen je pojasnio kako 20 godina trči na tom području i radi se o posebnom mjestu za njega. Također je istaknuo važnost trčanja tijekom priprema za kickboksački meč.

"Trčanje je po mom mišljenju jako bitan dio priprema za borbu. Na početku trening kampa trčite na duge staze nešto sporijim tempom, ali kako se borba bliži, morate podizati tempo i odrađivati kratke sprinteve i intervalno trčanje. Tako izgrađujete kondiciju za meč na tri runde.", rekao je Mladen.

Drugi dio videa prati Brestovca na treningu u Scorpion Gymu. Tu glavnu riječ preuzima Aleksandar "Aco" Pupac, glavni Mladenov trener. Pupac je pojasnio kako se tri mjeseca pripremaju za meč i sve je dosad prošlo u najboljem tijeku.

Ističe Pupac ipak kako je vidljivo da je Mladen dugo izbivao iz ringa, ali iz dana u dan postaje sve bolji i bit će spreman za meč. Dotaknuo se Pupac i svoje dugogodišnje suradnje s Mladenom, ukratko je opisao što su sve zajedno prolazili, a nastup na Glory 95 eventu nazvao je njihovim "posljednjim plesom".

Gotovo šestominutni prilog o Mladenu Brestovcu pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
18. rujan 2024 09:37