spas u zadnji čas

Žuri vam se, a glačalo se "lijepi" za odjeću? Treba vam maramica - ali ne za plakanje!

 SHUTTERSTOCK

Ako redovito koristite glačalo, sigurno vam se ponekad dogodi da glačalo počne "zapinjati" o odjeću koju glačate. A, kako to obično bude, tako se nešto dogodi baš uvijek kad vam se žuri, kad nemate vremena surfati internetom u potrazi za najboljim savjetom kako efikasno očistiti podnicu glačala...

A podnica glačala s vremenom se uprlja zahvaljujući sitnim vlaknima s tekstila koji glačamo, što ostavlja ružne smeđe i crne mrlje na podnici. Ako ih ignoriramo i ne čistimo podnicu, ove će mrlje s vremenom onemogućiti da podnica glatko klizi površinom odjevnog predmeta koji glačamo. Rezultat su neželjeni nabori na odjeći i rapidni gubitak živaca.

Elegantno rješenje ovog problema koštat će vas manje od 2 eura – za toliko, naime, možete u svakoj boljoj trgovini kupiti maramice za sušilicu rublja. Ove se maramice ubacuju u sušilicu rublja kako bi smanjile stvaranja statičkog elektriciteta i gužvanja rublja, istovremeno dajući rublju ugodan miris.

Kako se sve dobre stvari mogu koristiti na više načina, tako će vam i maramice za sušilicu rublja pomoći i pri brzinskom čišćenju zaprljane podnice glačala. Dovoljno je da dasku za glačanje zaštitite ručnikom, na njega stavite tekstilnu maramicu za sušilicu rublja i glačalom podešenim na nisku temperaturu prelazite preko maramice dok mrlje na podnici glačala ne nestanu.

Kad se glačalo ohladi, ostaje vam još samo da podnicu glačala prebrišete čistom krpom kako biste uklonili i posljednji sloj nečistoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 02:19