DON TOMISLAV LUKAČ

Javio se Tik Tok svećenik pa djeci podijelio savjete za prvi dan škole: ‘Uzmite svetu vodu i učinite ovo‘

Ako to ne mogu napraviti roditelji, napravite to sami, kaže don Lukač i dodaje da nikome ne bi trebaloi biti neugodno prekrižiti se

Don Tomislav Lukač

 Hkm.hr/

Don Tomislav Lukač, najpoznatiji svećenik na društvenim mrežama, uputio je školarcima savjet za novu školsku godinu pa im poručio da ga proslijede i ostalima iz svoga razreda. "Kreće škola, ali ne brini, evo ti jedan premoćan savjet kako bolje živjeti ovu novu školsku godinu", krenuo je govoriti don Tomislav.

"Pronađi u svojoj kući blagoslovljenu vodu i zamoli svoje roditelje da ti svaki dan prije nego što odeš u školu s blagoslovljenom vodom stave znak križa na tvoje čelo. Ako to ne mogu učiniti tvoji roditelji, možeš to učiniti sam", nastavio je pa dodao da će to djetetu pomoći u dvije stvari.

"Prva stvar: da ne učiš samo zbog ocjena, nego da učiš kako bi ostvario ono što Bog od tebe želi u ovome svijetu. I druga stvar: to će te podsjetiti na to da si pozvan svjedočiti svoju vjeru i u školi. Ne sramiti se prekrižiti pred drugima na marendi ili užini. Da si pozvan opomenuti onoga koji psuje Boga ili onoga koji se ruga svojim vršnjacima", objasnio je don Tomislav pa video zaključio poručivši misao za nadolazeću školsku godinu.

"Bitni su ispiti u životu, ali još je bitniji ‘ispit života‘. Hrabro! I Bog te blagoslovio", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 12:54