SVESTRAN POMAGAČ

Zašto su čačkalice važne kada je u pitanju ispravno održavanje vaše perilice posuđa?

 /SHUTTERSTOCK

Ako težite čistom domu, znate da postoje određena mjesta koja su teže dostupna od drugih. Međutim, postoje i područja koja su jednostavno premalena da bi se u njih ušlo tradicionalnim alatima za čišćenje poput spužve ili krpe. Dobra vijest je da se jednostavni kućni alat može pretvoriti u svestranog saveznika za čišćenje, koji će vam pomoći da dosegnete ona beskrajno mala mjesta: čačkalica. Ovi sićušni štapići mogu se koristiti za potpuno ukrašavanje vaše kuhinje i kupaonice, pa ih svakako držite u svom ormariću za čišćenje, piše House Digest.

Čačkalice se mogu prenamijeniti u vašem domu i vrtu za razne svrhe, ali možda još niste otkrili da su savršen alat za čišćenje. Budući da imaju sićušan vrh i određenu duljinu, mogu doseći mjesta do kojih vaši prsti ili veća četkica za čišćenje (čak i stara četkica za zube) ne mogu doći. Vjerojatno postoje bezbrojni prostori u vašem domu koji vam padaju na pamet kao dovoljno mali da im treba pomoć čačkalice - detalji na vašoj pećnici, glavama slavina, kutovima i pukotinama u perilici posuđa i oko umivaonika u kupaonici. Srećom, ovi su alati za čišćenje dovoljno pristupačni da ih možete redovito koristiti bez velike potrošnje novca.

Kako koristiti čačkalice za čišćenje po kuhinji

Ako ste primijetili da stranice vaše pećnice ili gumbi ploče za kuhanje izgledaju neuredno i prljavo, možda ćete morati zgrabiti čačkalicu. Započnite s prskanjem po površini nečim što će olabaviti zapečenu masnoću i ostatke, poput octa, a zatim nagnite čačkalicu tako da može ostrugati prljavštinu. Držite pri ruci i papirnati ručnik kako biste mogli obrisati čačkalicu nakon nekoliko minuta i izbjegli prenošenje ostataka na drugo mjesto.Također možete zamotati čačkalicu u komad papirnatog ručnika.

Na portalu također pišu da čačkalica može biti vrlo korisna za detaljiziranje unutrašnjosti vaše perilice posuđa kako bi nastavila raditi kao nova. Možete sigurno koristiti šiljasti vrh da pažljivo očistite sve začepljene rupe na prskalicama ili mlaznicama koje su tijekom tjedana bile zatrpane hranom.

Kako koristiti čačkalice u kupaonici

Glave tuševa poznate su po tome što se začepljuju naslagama tvrde vode, kao i plijesni. Srećom, to su problemi koje je lako riješiti čačkalicom. Započnite namakanjem glave tuša u ocat. Možete ukloniti glavu i potopiti je u zdjelu ili napuniti plastičnu vrećicu octom i vezati je oko komponente na nekoliko sati. Nakon što se nakupine olabave, možete pažljivo koristiti ovo kuhinjsko pomagalo za čišćenje glave tuša tako da je gurnete u rupe ispunjene prljavštinom prije nego što je temeljito isperete. Pazite da ne probušite ili potrgate silikon koji okružuje svaku rupu.

Baš kao i u kuhinji, korištenje čačkalice omotane papirnatim ručnikom idealan je način za čišćenje oko kupaonskih slavina ili u drugim kutovima koji su teško dostupni, poput fuga između pločica. Jedno često zaboravljeno područje je dio umivaonika, gdje se radna ploča proteže oko umivaonika. Čačkalica zabodena u ove prostore i marljivo struganje njome trebala bi ukloniti ogromnu količinu prljavštine između spojeva. Ne zaboravite prvo poprskati područje sredstvom za čišćenje i nakon toga dobro isprati vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 02:32