PRIJE I POSLIJE

Totalno preuređenje kupaonice od 2,8 metara četvornih u pravu malu oazu

 Leda Bosnić
Obnovljena je doslovno do posljednjeg centimetra, sve je trajalo samo 13 dana, a stajalo oko 5000 eura

Leda Bosnić već dugi niz godina uspješno vodi svoj blog o "lifestyleu" i mnogim drugim stvarima vezanim za kvalitetu života, od brige za vlastito tijelo do uređenja doma.

Osim bloga, ima poprilično popularni Instagram profil pod nazivom @ledaboss preko kojeg smo i mi doznali za ovu mladu kreativku.

image
Leda Bosnić
image
Leda Bosnić

S OBZIROM NA TO DA SU U DOMU DVIJE KUPAONICE, ŽELJA JE BILA DA BUDU DRUGAĆIJIH STILOVA, DA SE NOVA RAZLIKUJE OD ONE U KOJOJ PREVLADAVAJU MRAMOR I ZLATO

image
Leda Bosnić
image
Leda Bosnić

Stoga smo je prije nekoliko godina i posjetili u njezinu domu u Varaždinu, tom prilikom smo zavirili u skoro svaku prostoriju njezina stana i oduševili se uređenjem do posljednjeg detalja. Sada nam se ukazala prilika da ponovno svratimo do iste adrese, ali u ovom slučaju zbog preuređenja samo jednog dijela kuće, i to onoga koji je skoro svima najdraži - kupaonice koja se nalazi u prizemlju Ledine obiteljske kuće.

image
Leda Bosnić
image
Leda Bosnić

- Već vam je poznato da svaku prostoriju polako renoviramo po mogućnostima, a sada je na red došla kupaonica, i to ona u prizemlju. Neke stvari su bile dotrajale, postale nefunkcionalne i renovacija je bila jedino rješenje - objašnjava Leda.

Ledin suprug birao je vrata za tuš i crne fuge, što je obilježilo cijeli prostor. Zidne metro pločice pronašli su u Fero-Termu, a podne u jednoj trgovini iz Srbije, dok su staklena vrata za tuš-kabinu iz Bauhausa

U pitanju je bila kompletna adaptacija prostora od 2,8 četvornih metara. Prvi postupak je bio skidanje starih i nezanimljivih pločica, školjke, a potom tuša. Zatim je uslijedila zamjena starih cijevi, spuštanje stropa dodavanjem knauf ploča te umetanje novih prozora. Kako nam Leda kaže, kupaonica je obnovljena doslovno do posljednjeg centimetra.

image
Leda Bosnić
image
Leda Bosnić
image
Leda Bosnić

- Cijela adaptacija je trajala samo 13 dana, a za radove je bio zadužen majstor iz tvrtke KZN projekt - napominje vlasnica.

Što se tiče samog stila uređenja, Leda nam objašnjava kako je inspiraciju uglavnom pronašla na Pinterestu, a prva nit vodilja je bila da se ova kupaonica razlikuje od druge kupaonice u potkrovlju koja je u stilu mramora i zlatnih detalja.

image
Leda Bosnić
image
Leda Bosnić
image
Leda Bosnić

- Oba stila su nam se jako sviđala, a imali smo sreće da su u pitanju dvije kupaonice, na koje to možemo i razdijeliti. Moram priznati da je ova kupaonica posebno draga suprugu, on je birao tuš vrata i crne fuge, što je posebno obilježilo cijeli prostor. Zidne, popularne metro pločice pronašli smo u Fero Termu, a podne u jednoj trgovini iz Srbije, dok su staklena vrata za tuš kabinu koja daju posebnu atmosferu cijelom prostoru iz Bauhausa. Ukupni iznos koji smo potrošili na adaptaciju bio je oko 5000 eura - zaključuje Leda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. rujan 2024 17:26