FITNESS 21. STOLJEĆA

Trening u tuš kabini? Možete vi i bolje - pretvorite kupaonicu u luksuznu teretanu

 SCAVOLINI

Kad bismo obavili sve što planiramo, dan bi nam vjerojatno trebao trajati barem dva-tri sata dulje. Kronični nedostatak vremena jedna je od najvećih boljki suvremenog čovjeka, stoga je svaka ušteda na vremenu dobrodošla.

Rješenja „dva u jedan” sve su popularnija – kad nam se ponudi da istovremeno obavljamo dvije radnje i tako uštedimo na vremenu, takvu ćemo ponudu obično objeručke prihvatiti.

image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI

Takvu „nemoralnu ponudu” kupcima je ponudio Scavolini, poznati talijanski proizvođač kuhinja i kupaonica. Dizajner Mattia Pareschi došao je na ideju povezati dva prostora – kupaonicu i teretanu – i pretvoriti ih u funkcionalnu cjelinu.

Rezultat je Gym Space, projekt koji redizajnira tipične komponente kupaonskog namještaja i pretvara kupaonicu u luksuzni prostor za fitness, nudeći sasvim novi koncept wellnessa.

image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI

Misao vodilja bila je originalno reinterpretirati švedske ljestve i iskoristite ih kao bazu na koju se postavlja dodatna sportska oprema, ali i klasični kupaonski elementi. Scavolinijeva klupa za vježbanje i karike tako su postale integralni elementi kupaonice, u koju su se savršeno uklopili i izgledom i funkcijom.

image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI
image
SCAVOLINI

Odlučite li se na ovu kupaonicu, put od fitness klupe do tuša nikad vam neće biti kraći. S druge strane, više nećete imati ni razloga otkazati trening zbog nedostatka vremena - uz švedske ljestve, klupu i gimnastičke karike možete odraditi brutalni trening u kratko vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 10:58