DOBITNA KOMBINACIJA

Glamurozni interijeri u crnoj boji: Koristite ove detalje i dobre reakcije neće izostati

 /SHUTTERSTOCK

Tko kaže da je crna boja u domu pretamna i premračna da bi savršeno funkcionirala u različitim stilovima uređenja? Mi vam donosimo inspiracije koje će vas uvjeriti u suprotno

Crna boja oduvijek je bila dokaz glamura, luksuza i besprijekornosti, pa tako ni u uređenju interijera nije iznimka. Iako mnogi smatraju da ova nijansa može biti pretmurna za stan ili kuću, ako se kombinira na odgovarajući način i s odgovarajućim detaljima, može izazvati samo pozitivne reakcije.

Pogledajte što smo izdvojili, ne sumnjamo da će vas oduševiti svojim dizajnom, stilom i cjelokupnim ugođajem.

1. Zlatni detalji u prostoru

Zlatni elementi u prostoru uvijek su odličan izbor, naročito ako ih kombinirate sa crnom podlogom. Bilo da je riječ o dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili kupaonici, jedno je sigurno - zlato i crna boja oduvijek su dobitna kombinacija u gotovo svakom uređenju prostora. Iako ih se ne preporuča koristiti u sobama manje kvadarture zbog straha od eventualnog vizualnog ‘smanjenja‘ prostora, u većini slučajeva sa zlatnom i crnom ne možete pogriješiti.

2. Kombinacija crne sa svijetlim namještajem

Ako ste dovoljno hrabri da se odlučite na crnu podlogu u vašem domu, sasvim je logično da nećete pretjerati i odabrati namještaj iste boje. Umjesto toga, namještaj svijetlih nijansi poput bijele, bež ili pastelnih boja uvijek je bolji (i ljepši!) izbor. Vaš će dom na taj način zračiti skladom i stilom, a to je upravo ono što svi mi nastojimo postići kad uređujemo stan ili kuću.

3. Ploča na zidu uviijek je dobar izbor

Odlučite li se za postavljanje ploče na jednom od zidova u stanu, vaš će dom definitivno izgledati drugačije i isticati se svojom posebnošću. I ne samo to, ovakva ploča odlično pristaje upravo crnim interijerima, a bijela kreda savršeno se ističe u gotovo svakom prostoru. Omiljena je ipak u kuhinji i dnevnom boravku, a može biti i zabavan detalj u dječjoj sobi.

4. Pokažite svu kreativnost u kuhinji

Crna kuhinja - zašto ne? Ako uz to još uključite i kuhinjske elemente u različitim bojama koje ‘razbijaju‘ monotoniju boja u prostoru - na pravom ste putu. Ne samo da ćete ju jednostavno čistiti, možete biti sigurni da ćete imati drugačiju kuhinju na kojoj će vam svi zavidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 06:18