Flowerprint

Zapanjujuća cvjetna instalacija na fasadi zgrade

Predivan prizor

Zapanjujuća instalacija "Flowerprint" postavljena na pročelju fasade zgrade na adresi Via Palermo 5 šest je dana mamila uzdahe mnogih posjetitelja i stanovnika Milana.

Lokalni dizajnerski studio Piuarch udružio se s pejzažnim arhitektom Corneliusom Gavrilom kako bi stvorili vrtnu fasadnu instalaciju s 2.000 aromatičnih cvjetova i bilja. Od ruža i ljiljana do majčine dušice i lavande ovi divni višebojni "cvjetni vezovi" zapravo su istraživali novi multi-senzorni način uređenja fasadnih površina.




Plejada cvijeća sastavljena od 200 vertikalnih linija i 2.000 suspendiranih biljaka postavljena je kako bi pokrila cijelu fasadu visoku 10 metara i široku 20 metara od poda do krova. "Cvjetni zid koristi različite vrste biljaka u njihovoj boji i materijalnom stanju kako bi stvorio uzorak, neku vrstu stvarnog cvjetnog grafizma, u tri dimenzije: olfaktorni, materijalni i u stalnoj transformaciji, ovisno o uvjetima svjetla i vlažnosti" piše Piuarch.


Kako bi produljili životni vijek rezanom cvijeću dizajneri su ih objesili na starinski način u gomolja krumpira. Biljke krumpira su tako osigurale hranjive tvari cvjetovima, strukturu i dulji život. Miris cvijeća i aromatičnog bilja poboljšan je prirodnim i mirisima za eksterijere koje proizvodi Adar.

Cvjetni instalacija je krasila fasadu zgrade od 4. travnja do 9. travnja 2017. godine.



Izvor: inhabitat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 14:24