SIROVA RIBA

Trio Cigale

 Dean Dubokovič
Recept Konobe Cigale!

Marinirani file brancina

Filetiramo meso brancina i narežemo ga na tanke šnite. Stavimo ga u maslinovo ulje u koje smo dodali listove svježe kadulje, sok od pola limuna, sol, papar. Ostavimo da odstoji preko noći u marinadi i poslužujemo ga drugi dan.

Carpaccio od grdobine

Isfiletiramo meso grdobine i stavimo ga u maslinovo ulje u koje smo dodali majčinu dušicu, ružmarin, lovor, papar i sol te pustimo da odstoji u marinadi preko noći da upije sve arome. Narežemo file na tanke šnite i poslužimo.

Tartar od kovača

Filetiramo meso kovača i sitno ga nakosamo, dodamo sitno nakosane kapare, kisele krastavce, maslinovo ulje, sol, papar i pomiješamo. Tako pripremljene ribe poslužimo na rukoli. Možete marinirati samo jednu vrstu ribe i poslužiti kao predjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 16:47