Sočni fileti lososa savršeno se slažu s aromatičnim pesto umakom od bosiljka, češnjaka i maslinovog ulja. Ovo jelo je prava gurmanska poslastica idealna je za one dane kada želite ukusno, lagano, a opet zasitno jelo koje će oduševiti sve ljubitelje tjestenine i morskih delicija!
TJESTENINA S PESTOM I LOSOSOM
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Porcija: 2
Trebat će vam:
2 odreska lososa (po 150 - 200 g svaki)
2 žlice maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
sol i papar po ukusu
malo svježeg timijana ili ružmarina
250 g tjestenine
3 žlice pesta
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica parmezana
sol i papar po ukusu
Priprema:
Losos premažite maslinovim uljem, posolite, popaprite i prelijte limunovim sokom. Po želji dodajte timijan ili ružmarin. Grilajte 4 - 5 minuta sa svake strane dok ne postane zlatan i sočan. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama, ocijedite i vratite u lonac. Dodajte pesto, maslinovo ulje i malo vode od kuhanja kako bi umak bio kremast. Promiješajte i po želji pospite parmezanom. Poslužite tjesteninu s grilanim lososom i, po želji, nakapajte limunov sok te ukrasite bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....