TRAČEVI PO GRADU

VLADO KALEMBER 'Nazvao me Tutić i pitao: ‘Je li moguće da je Ana našla nekog starijeg od tebe?’'

Pjevač kaže da je naučio na podmetanja, dok je njegova supruga odmah pala u depresiju i smršavjela pet kilograma.
 Minche / CROPIX

Da se rastajem od žene nakon sedam godina braka doznao sam u lokalnom dućanu, u Povljama na Braču. Možda je i dobro da sam tog jutra otišao po kruh jer da nisam, ostao bih neupućen. Dakle, tog jutra, prije desetak dana, odem ja do dućana. To je mali mjesni dućan u kojem svi mještani kupuju, pa se svi i znaju. Uzmem kruh i još neke namirnice i stanem u red da platim. Ispred mene četiri gospođe.

Na blagajni vidio novine

Čini mi se da me nekako polusažaljivo, poluprezrivo gledaju, ali odmah zaključim da si utvaram i pripišem to tome što se još nisam do kraja razbudio.

Stojim u redu, gledam okolo, kad na blagajni vidim naslovnicu jednog našeg poznatog tjednika. Vidim, netko sličan meni je na fotografiji. Malo se bolje zagledam i shvatim da sam to ja. Glupo mi je sad juriti preko reda da doznam što se sa mnom zbilo. Umjesto toga, strpljivo čekam. Prva gospođa u redu plati i izađe iz dućana, red se pomakne, a ja uočim da je uz mene na naslovnici i Ana. Druga gospođa u redu ima samo kruh. Pa ja nakon minute ispod mene i žene na naslovnici ugledam i sina. Tu se već zabrinem. Tko zna što nam se zbilo? Odgovor sam doznao koju minutu kasnije, kada je treća gospođa platila račun. Jer ispod slike Ane, Darijana i mene velikim je masnim slovima pisalo da se razvodimo - prisjeća se Vlado Kalember, nedavna zvijezda novinskih naslovnica.

Upravo iz novina pjevač Srebrnih krila doznao je da je sedma godina braka bila kobna za njega i njegovu 30 godina mlađu suprugu, čelisticu Anu.

Minche / CROPIX
Sarajevo, 230813.Na koncertu koji se odrzao u Bosanskom kulturnom centru "Ana Rucner i prijatelji" uz poznatu ceslisticu nastupili su Halid Beslic, Goran Karan i ostali, a kao specijalni gost pjevao je i Vlado Kalember koji je tom prilikom demantirao glasine o razvodu od njegove supruge Ane Rucner.Foto: Minche / CROPIX

Ani nije bilo do smijeha

- Nažalost, u novinama nije pisalo zbog čega se rastajemo, ali se kalkuliralo da nam je možda presudio veliki generacijski jaz - priča 60-godišnji glazbenik i dodaje: - Ne samo da sam ispao star, nego je iz novina bilo jasno i da sam neupućen jer je u tekstu bila i moja izjava kako ništa ne znam o vlastitom razvodu. Kada sam to pročitao, shvatio sam da sam uz sve još i senilan jer se nisam mogao odmah sjetiti kada sam ja to izjavio. Sjetio sam se ipak naknadno da me prije nekoliko dana nazvala jedna mlađahna novinarka rekavši mi da je načula da se Ana i ja razvodimo i pitala me što imam reći na tu temu. Nisam bio sasvim koncentriran na razgovor jer sam baš jurio za sinom po kući pa sam tek kratko rekao da sam se s Anom čuo pola sata prije i da mi ništa nije rekla o tome - priča Kalember, koji je, nakon što je pročitao novine, poput svakog dobrog muža o novostima izvijestio i suprugu.

- Pokazalo se kako je točno ono da muž uvijek sve zadnji dozna jer je Ana 15-ak minuta prije za naš razvod doznala od svog menadžera s kojim je bila u Sarajevu - kaže pjevač.

Minche / CROPIX
Sarajevo, 230813.Na koncertu koji se odrzao u Bosanskom kulturnom centru "Ana Rucner i prijatelji" uz poznatu ceslisticu nastupili su Halid Beslic, Goran Karan i ostali, a kao specijalni gost pjevao je i Vlado Kalember koji je tom prilikom demantirao glasine o razvodu od njegove supruge Ane Rucner.Foto: Minche / CROPIX

No, Ani za razliku od njega nije bilo do smijeha.

- Pogodilo me to što sam pročitala. Moj Vlado ovo nije zaslužio, takve stvari ne trebaju ni našem sinu pa ni meni. Puno radim, ali se stvarno trudim uskladiti karijeru s majčinstvom i brakom. Želim da svi budemo sretni, da je naš mali trojac uvijek nasmiješen. I stvarno ne znam čemu ta podmetanja - rekla je Ana, koja je u tjednu kada je javnost nagađala zbog čega se ona i njen suprug razvode zbog nervoze izgubila pet kilograma.

- Da, Ana se baš rastužila i uzrujala. Ona nije mačka s estrade naviknuta na tračeve. Ona nije frajerica poput cura koje su sa 15 godina počele izlaziti u disko i tamo zapadale u različite situacije. Dok su te cure izlazile i stjecale iskustva, pa su se tako prije ili kasnije našle i na meti tračeva, moja je Ana sjedila doma i vježbala čelo. Ljudi dragi, moja žena svira od svoje sedme godine i doista ima jak tempo. Za razliku od mene kojem treba dva sata da uvježbam neku numeru, ona vježba tjednima. Marljivo radi prije svakog nastupa, mjesecima vježba da bi održala savršeni koncert - priča Vlado, koji se ženi trudio objasniti kako su ovakvi napisi samo cijena slave.

Neviđena pozornost

- Znam to po sebi. Novinari su me pokapali, oživljavali, ali da sam stvarno faca shvatio sam tek kada su počeli insinuirati da sam peder - govori glazbenik koji je uz svoju Anu nastupio na njenom sarajevskom koncertu kao gost iznenađenja.

- Nikad dotad nismo pobudili toliko medijske pozornosti. Kada sam nakon svog nastupa Ani poljubio ruku na pozornici, kao što to uvijek napravim kad skupa nastupamo, valjda nas je slikalo 20-ak fotoreportera. Uopće, u Sarajevu sam se osjećao poput Madonne jer nikad za mnom, pa ni u doba najveće slave sa Srebrnim krilima, nije hodala tolika gomila medija koji su pratili svaki moj pokret. Analizirali su izraze mog lica, bilo me strah da se slučajno ne namrštim jer to bi mogao biti ključan dokaz da se razvodim - smije se pjevač koji je morao odgovarati i na pozive zabrinutih prijatelja.

Osamljeni na plaži

- Najbolji je bio Zrinko Tutić. Nazvao me i rekao: ‘Slušaj, Kalember, je li moguće da je Rucner našla nekog starijeg od tebe?’ Kada sam mu rekao da nije, rekao mi je da je i on to pretpostavio jer starijih od mene više i nema puno na ovom svijetu - prepričava Kalember koji je sa suprugom i sinom prošli tjedan proveo na Pagu.

- Bilo je predivno. Turisti su uglavnom otišli, plaža je bila samo naša i zapravo nam je bilo žao što smo se morali vratiti u Zagreb jer je Darijan u ponedjeljak krenuo u prvi razred osnovne škole. Kako se snašao? Sve mu je to još novo, njemu je važnije da više ne mora u vrtić jer je to, objasnio nam je, za male bebe. A on je veliki dečko. Iskreno, zbog njegove škole bili smo uzbuđeniji žena i ja nego naš školarac - kaže glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:54