FOTO SENZACIJA

'ZNAM DA ĆU BITI SVJETSKAZVIJEZDA! SVI SE OTIMAJU ZAMENE' Prekrasna Luna Valasglumi negativku u 'Generaciji'

Luna Valas nakon višegodišnjih uspjeha u svijetu manekenstva kreće i u glumačke vode

Neke su uloge stvorene radi jedne glumice, a neke su glumice kao stvorene baš za jednu, određenu ulogu. Tako je to i s mladom manekenkom Lunom Valas koja ovih dana, nakon višegodišnjih uspjeha u svijetu manekenstva, kreće i u glumačke vode. U novoj seriji “Generacija” glumit će ključnu negativku. Producenti kažu da joj uloga stoji kao salivena, a da stvar bude zanimljivija, glavna negativka u seriji zove se također Luna, iako je lik osmišljen davno prije nego što je 17-godišnjakinja ušetala na casting “Generacije” u zagrebački hotel Esplanade.

Iako još nije završila ni srednju školu, iza Lune je već bogata manekenska karijera. Sve je počelo još u 7. razredu osnovne škole, kada je mlada Zagrepčanka počela surađivati s manekenskom agencijom Talia Models, vlasnice Tihane Harapin-Zalepugin.

Luni nije trebalo dugo da osvoji agente i kreatore, pa je dvije godine zaredom bila zaštitno lice hrvatskog dizajnerskog branda - ELFS. Do svoje 17. godine Luna je već nosila najprestižnije hrvatske modne revije i sudjelovala na glamuroznim događanjima poput Fashion.hr ili Cro-a-Portera.

Mukotrpne faze

Paralelno s manekenstvom, radila je i na svojem znanju o glumi, pa je mjesecima predano učila glumiti na radionicama pri Zagrebačkom kazalištu mladih.

Čini se da se uloženo isplatilo, jer producenti “Generacije” kažu kako, iako su isprva znali da će Luna biti njihova Luna, djevojci nisu progledavali kroz prste. Dapače, pustili su je da prolazi kroz sve mukotrpne selekcijske faze i ulogu joj dali tek kada su znali da je potpuno spremna.

Pa iako je sve ovo za nju novi, veliki izazov, jer dosad se u glumi okušala samo jednom, na kazališnim daskama, Lunu nije strah.

- Nemam tremu, stekla sam veliko iskustvo kroz modna snimanja i zahtjevne revije, znam što me očekuje. No, činjenica je da gluma zahtijeva mnogo više vremena nego manekenstvo. Potrebno je raditi na scenariju, dobro ga naučiti, ući u lik - samouvjereno govori Luna.

Producenti Prime Entertainmenta se kunu da ona u “Generaciji” neće ni morati previše glumiti, jer odlično predstavlja baš tu negativku, kakvu su htjeli imati. Negativku koja, ipak, u sebi ima i nešto dobro.

- OK, možda se ne bi baš moglo reći da sam ja i u privatnom životu tako negativan lik, ali brojne su sličnosti između te uloge i mojega karaktera - smije se Luna.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:18