NOVI OBJEKT

ZVONIMIR BOBAN ŠIRI UGOSTITELJSKI BIZNIS? Počeli radovi na mjestu srušenog restorana Medvednica, svi vjeruju da će otvoriti novu slastičarnicu

Novi objekt gradi se uz rotor koji će se uskoro obnavljati, no u gradskoj četvrti kažu da neće rušiti ni njega ni stare barake
Zagreb, 140316.Prilesje/Bukovacka.Bivsi nogometas Zvonimir Boban poceo je s gradnjom montaznog objekta na mjestu gdje je stajao restoran Medvednica.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Iako se radovi na rekonstrukciji rotora Bukovačke, Petrove i ulice Prilesje, na kojem se stvaraju velike gužve zbog garaže KBC-a na Rebru, očekuju tek na ljeto, mnogi koji su njime prolazili primijetili su da se ipak nešto radi.

Nekadašnji restoran Medvednica koji se ondje nalazi, a koji je početkom godine netko srušio bagerom, ponovo se gradi. Prije nekoliko dana počeli su radovi vraćanja objekta u prvotno stanje, a investitor je Zvonimir Boban, ujedno njegov vlasnik.

Riječ je o lokalu veličine 65 četvornih metara koji je od 2001. do 2011. bio u najmu Miljenka Drežnjaka Rođe, kojemu nije produljen ugovor o najmu nakon deset godina rada. Cijeli slučaj dobio je sudski epilog, a nakon pravomoćne presude Drežnjak je 2013. morao napustiti objekt, koji od tada zjapi prazan.

Vraćanje na staro stanje

Početkom godine netko je bagerom srušio napušteni objekt, a policija je za taj slučaj prijavila 39-godišnjeg muškarca. U tom kvartu svi znaju za priču o restoranu Maksimir te su se iznenadili kada su prije neki dan vidjeli da počinju radovi, no već se neko vrijeme priča kako Boban na mjestu restorana Medvednica želi otvoriti slastičarnicu.

Podsjetimo, bivši nogometaš u Masarykovoj ulici otvorio je slastičarnicu Chocolat 041, a vlasnik je i restorana Boban i Klinček te ne čudi što želi proširiti posao. Ništa protiv Bobanova lokala na rotoru nemaju obližnji susjedi, koji zapravo čekaju informacije o tome kada će tamo početi.

Za skorašnju rekonstrukciju rotora i gradnju spojne ceste između Bukovačke i ulice Prilesje doznali su iz novina. Riječ je o stanarima takozvanih baraka, koje su napravljene kao privremeno rješenje nakon velike poplave, a neki od stanara u tim kućama žive gotovo 30 godina.

Nova spojna cesta

- Nitko nam nije ništa službeno rekao o planiranim radovima.

No, čuli smo da će spojna cesta ići od restorana Orkan na Bukovačkoj prema Prilesju - rekao nam je kratko Petar Marinić, jedan od stanara. Da će spojna cesta ići od restorana Orkan, potvrdio je i Stanko Gačić, predsjednik GČ Maksimir, te je rekao kako će spomenute barake ostati na svojim mjestima te da nema straha za stanare.

- Riječ je o makadamskoj cesti koja će se proširiti i uredit će se dva kolna traka. Postojeće barake ne smetaju tim radovima, kao ni radovima na samom rotoru, a neće se uklanjati ni objekt nekadašnjeg restorana Medvednica - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:35