TEŠKE OPTUŽBE

ZVONIMIR BOBAN ODGOVARA ‘Nije istina da sam do slastičarnice došao na prevaru’

Bernard Rošić, nasljednik zgrade u kojoj je Bobanov ‘041’, optužio ga je da mu ne plaća najamninu
 Dragan Matic / CROPIX

Poznati nogometaš Zvonimir Boban ogorčen je navodima Bernarda Rošića, najvećeg zagrebačkog nasljednika, koji ga je optužio da mu ne plaća najam za prostor u Masarykovoj gdje se nalazi Bobanova slastičarnica 041.

Podsjetimo, Bernard Rošić požalio se Jutarnjem na sustav povrata oduzete imovine . U priči o nekoliko lokala koje je naslijedio, Rošić je spomenuo i slastičarnicu ‘041’ te u sestrino i svoje ime ustvrdio da su u nezavidnom položaju pregovora oko preostalog i neotkupljenog dijela njihova vlasništva.

Zvonimir Boban od Rošićeve daljnje rodbine otkupio je oko 60 posto prostora u Masarykovoj 22. No, preostao je još udio Rošićeve sestre, kao i udio za koji Bernard Rošić ima nepravomoćno rješenje o povratu oduzete imovine i čeka pravomoćnost.

Na njegov istup u Jutarnjem listu jučer je reagirao i poznati nogometaš Zvonimir Boban koji je otvorio popularnu slastičarnicu 041 na mjestu gdje je prije bila knjižara Libraria.

- Nije uopće nikakav problem, gospodin Rošić bit će isplaćen za njegova četiri kvadrata, odnosno toliki je postotak njegove sestre o kojemu smo pričali s njim, i to prema onoj sumi koju odrede institucije koje to određuju, a to je Porezna uprava. Jako mi je žao što se nismo dogovorili na sastanku koji smo imali kada smo mu ponudili tri puta više nego što je standardna suma koju Porezna uprava određuje prema četvornome metru - rekao nam je Zvonimir Boban.

Kako saznajemo, Porezna uprava za slične lokale određuje slabašan iznos od oko 100 do, u nekim slučajevima 500 eura po kvadratu.

- Pošteno sam svim prijašnjim vlasnicima isplatio novac za njihove udjele. Neka sada, kad se nismo mogli sami dogovoriti, država odredi što trebam platiti Rošićima - ističe Zvonimir Boban.

Podsjetimo, zgrada na uglu Trga maršala Tita 1 i Masarykove 25 bila je vlasništvo Rošićeva imućnog pradjeda Martina. Njega je naslijedilo petero nasljednika, od kojih su svi iste godine podnijeli zahtjeve za povrat imovine. Ali rješenja i pravomoćnost rješenja o povratu nisu dobivali u isto vrijeme, čak ni iste godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:16