METROPOLA U 'CRVENOM'

ZG holding u minusu 500 milijuna kuna, Bandiću prekipjelo: Zahtijevam reviziju poslovanja!

'Grad već dvije godine nema ingerencije nad Holdingom'

Zagrebački holding ostvario je 500 milijuna kuna gubitka prošle, 2010. godine. Odbor za kontrolu zagrebačke Gradske skupštine danas je većinom glasova prihvatio poslovno izvješće Uprave ZG Holdinga koje prikazuje kako su tom trgovačkom društvu prihodi pali za 709 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu te da su iznosili 3,8 milijardi kuna.

S druge strane, rashodi su iznosili 4,3 milijarde kuna, u odnosu na 2009. godinu smanjeni su za 197 milijuna kuna.

Najveći dio rashoda, čak 42 posto, otpada na troškove osoblja.

- Troškovi radne snage su nefleksibilni jer su utvrđeni kolektivnim ugovorom - kaže Renata Dogan iz Holdinga i dodaje kako je ukupan broj zaposlenih smanjen za 91 radnika u odnosu na 2009. godinu.

Izvješće je izazvalo burnu reakciju kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je najavio nezavisnu reviziju poslovanja Holdinga.

- Grad već dvije godine nema ingerencije nad Holdingom. Tek nakon revizije ćemo biti pametniji i vidjeti što su gospoda napravila. Njihov je rad 'dopeljao' Holding do ovog stanja u kojem je danas - rekao je Bandić i istaknuo:

- Zagrebački holding nije ništa zadužen, već je Grad taj koji je dužan. Holding samo obavlja posao za Grad Zagreb, a mi mjesečno servisiramo sve svoje obveze, osim autobusa - kaže gradonačelnik metropole.

Novinari su Bandića upitali i o skorim parlamentarnim izborima, tj., hoće li se i njegovo ime naći na biračkim listićima.

- Ja sam svoju kandidaturu objavio prije 20 godina. Moj je posao služiti građanima - neodređen je prvi čovjek Zagreba.

Bandić nije želio komentirati niti sumnju da je jedan od naručitelja napada na Igora Rađenovića.

- Preozbiljna sam osoba da bih se bavio tim cirkusom - završio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:00