KONTROLORI NE UZMIČU

ZET-ovci NAKON PISANJA JUTARNJEG O NOŠENJU ORUŽJA: 'Ne odustajemo. Spremni smo zaustaviti i promet za bolju zaštitu!'

U Upravi Holdinga kažu da iz Jelićeva sindikata nisu dobili nikakav prijedlog ni poziv na sastanak

"Što je zadnje čuo terorist u Zagrebu? Karte na pregled!"; "Nije više Umri muški, nego Umri ZET-ovski"; "Cijena za ljudski život - ravno 10 kuna" - to je samo dio reakcija i šala koje se dijele putem društvenih mreža na račun prijedloga Udruge sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a da kontrolori polože zaštitarski ispit koji bi im omogućio dozvolu za nošenje oružja.

Kako je Jutarnji list pisao prije dva dana, Sindikat će Upravi Holdinga predložiti dvije mogućnosti s ciljem bolje zaštite radnika: prva je kontrola karata uz pratnju licenciranih zaštitara ili policajca u civilu, a druga je upravo polaganje za zaštitarski ispit samih ZET-ovih kontrolora. Na taj način, kažu, žele stati na kraj putnicima koji ne žele pokazati osobne dokumente jer osoba sa zaštitarskim ispitom ima pravo legitimiranja.

To je izazvalo salve nezadovoljstva građana koji ističu kako se problemi s korisnicima ne rješavaju naoružavanjem, nego boljom ponudom, odnosno jeftinijim prijevozom.

Iz Sindikata ZET-a jučer su ponovili da neće odustati od traženja povećanja ovlasti kontrolorima karata kako bi mogli svoj posao obavljati bez straha za vlastiti život. Ako bude trebalo, najavili su, zaustavit će promet u gradu kako bi ostvarili cilj.

- Zajedno s policijom radimo na cjelovitom programu zaštite koji ćemo predstaviti na skorom sastanku s Upravom - najavio je predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Ante Jelić.

No, u Upravi Holdinga kažu da iz Jelićeva sindikata nisu dobili nikakav prijedlog ni poziv na sastanak.

- Priča o većim ovlastima za kontrolore nije od jučer. O mehanizmima za zaustavljanje nasilja već se dulje razgovara. Naša Služba za sigurnost naći će najbolje rješenje - poručila je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:42