BANDIĆ STEŽE REMEN

ZET-ov udar: Poskupljuje pojedinačna karta, ali i RADNIČKI POKAZ. Ovo su nove cijene?

'Mi moramo naučiti građane da opet validiraju karte i postanu naši pretplatnici'
Zagreb, 071210.Tramvaji koji voze zagrebackim ulicama.Na slici: tramvaj niskopodna serija 2200.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Portal Zagrebancija.com došao je u posjed prijedloga povećanja cijena ZET-a koji ovih dana izrađuje poseban tim Zagrebačkog holdinga, a koji bi se, kako doznajemo, već sutra mogao naći na stolu gradonačelnika Milana Bandića koji treba amenovati taj prijedlog. Važno je naglasiti kako ovo što naša redakcija posjeduje nije konačni prijedlog, no on je na tragu ideje vodstva Holdinga da se ZET nagodinu po prvi puta svede na nulu u godišnjem poslovanju.

Naš izvor iz vrha Holdinga, koji nam je pokazao novu tablicu, kaže da su manje dorade još uvijek danas moguće, ali da ono što se sigurno neće mijenjati jest ideja novog ustroja plaćanja prijevoza ZET-om.

- Mi moramo naučiti građane da opet validiraju karte i postanu naši pretplatnici kao što su to bili do 2006. godine kada ovakvih problema nije bilo. Od tada smo svi mi, ne samo Milan Bandić, počeli građane navikati da je sve besplatno, a to nije bilo tako - kaže nam naš sugovornik iz vrha Holdinga.

Zbog toga sve cijene karata ZET-a neće rasti propocionalno za 46,4 posto koliko stoji u planu, već će se neke cijene, najviše godišnjih karata, postaviti na razinu dosadašnjih cijena mjesečnih karata.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

NOVE CIJENE ZET-a

Pojedinačna karta: umjesto 10 bit će 15 kuna

Mjesečna karta: umjesto 290 bit će 350 kuna

Godišnja karta: umjesto 2900 bit će oko 3400 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:39