MISTERIOZNI OTVOR

ZAGREPČANI, OPREZ! Dok šetate, pazite na ovu rupu! Duboka je metar i pol, možete slomiti nogu, a ne vidi se dok nije prekasno...

Neoznačeni šaht bez poklopca, koji se nalazi na nasipu ispod mosta Mladosti, tik uz rijeku, prava je opasnost za sve koji se tuđa kreću. Rupa dubine metar i pol praktično je nevidljiva u travi, a kada je se primijeti već je zapravo kasno.

Šaht je nejopasniji onima koji se tim područjem kreću - šetačima pasa, kao i rekreativcima koji u blizini redovito igraju nogomet. Rupa se nalazi s desne strane mosta, desetak metara od rijeke, a prolaznici kraj Mosta mladosti jasno je mogu vidjeti.

Vlasnica psa koja nam je javila za otvorenu rupu ispod mosta kaže kako je šaht prvi put vidjela u nedjelju popodne i to nakon što je njezin ljubimac upao unutra. Mnogo je puta prolazila tim dijelom nasipa, kaže, no rupu nikad prije nije vidjela. - Mogla sam ja upasti unutra i slomiti nogu. Opasno je i hitno treba postaviti poklopac - kaže vlasnica psa.

Tko je vlasnik šahta? Komunalno redarstvo tvrdi da bi se time trebale baviti Hrvatske vode. Područje nasipa inače je pod njihovom upravom, no oni tvrde da ovaj šaht nije njihov te kako je moguće da je on u vlasništvu Zagrebačkih cesta, jer je iznad most, pa je moguće da su tamo smještene neke instalacije. No, iz te tvrtke tvrde da to nije njihov šaht. Isto su nam potvrdili iz HEP-a, Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje. Očito je kako je šaht ničiji i da nitko neće postaviti poklopac na njega.

- Gradska četvrt Trnje ne može učiniti ništa, jer mi nismo vlasnici. Ne znamo tko je vlasnik, ali mi ništa ne možemo učiniti - kaže Dalibor Drakula, voditelj područnog odsjeka Trnje i pojašnjava kako je dobio podatke da je u zadnje vrijeme na Trnju ukradno 100-tinjak poklopaca šahtova.

Dok institucije peru ruke, šaht je i dalje otvoren i prijeti svima koji šeću tim dijelom nasipa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:38